Rağbet Erol güven tazeledi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu önceki gün dernek binasında yapıldı.

GÜNDEM 14.02.2013 15:53:00 0
Rağbet Erol güven tazeledi
DİVAN HEYETİ BELİRLENDİ
Olağan Genel Kurulda divan heyetinin seçimi ile başlarken, divan başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, divan kurulu üyeliğine ise Uğur Erem seçildi. Divan teşekkülü, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Selda Karacalar 2010-2012 döneminin faaliyet raporunu sundu.2010-2011 döneminde dernek olarak 34 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Karacalar “Burslu öğrencilerimiz 25-27 Mart 2011 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen Gençlik çalıştayına katıldı. Öğrenciler ile birlikte tiyatrolara gittik. Çayka Grubu üyeleri ile birlikte eğitmen Tijen Savşkan tarafından “Yaratıcı Drama” eğitim verildi. 2012 Ocak ayından itibaren resim atölye çalışmalarımız başladı. 2011-2012 döneminde 21, 2012-2013 döneminde ise 19 öğrenciye burs verdik. Bunların içinden yedi ilkokul öğrencisi etüd merkezine kayıt yaptırdı. Haziran ayında Belediye Nikah Salonu’nda resim sergisi düzenledik. 2012-2013 döneminde resim atölye çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Üyemiz Dr.Ayhan Kaçmaz tarafından fotoğrafçılık kursu veriliyor” dedi. 
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Faaliyet raporunun okunup oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Denetim Kurulu Raporunun okunmasına geçildi. Denetim Kurulu raporu da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Yönetim Kurulunun 2011-2012 dönemine ait bilanço, gelir, gider çizelgeleri okunarak genel kurulun onayına sunuldu. 2011 döneminde Gelir 50 bin 518 TL gider ise 24 bin 639 TL, 2012 yılında ise gelir 50 bin 518 TL, gider 28 bin 376 TL oldu. 7 bin 367 TL ise toplam kaynak ve gelir olarak belirlendi. Bu ilgili madde de oy birliği ile kabul edildi.

“ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM”
Bir sonraki gündem maddesinde ise tahmini bütçe belirlendi. 2013 yılı tahmini bütçesinin 39 bin 300 lira olması oy birliği ile kabul edildi. Olağan Genel Kurul’da konuşan İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün “Bizim de geçmiş zamanlarda içinde yer aldığımız Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi’ni çalışmalarından dolayı kutluyorum. Zor bir dönemde, insanların baskı altına alındığı, kanunsuz işlerin çok rahat yapıldığı, hukukun yeteri kadar işlemediği bir dönemde cesaretli arkadaşlar görevini layıkı ile yerine getirdiler” dedi. Konuşmanın ardından yönetim kurulu oy birliği ile aklandı.
 
RAĞBET EROL GÜVEN TAZELEDİ
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından başkanlık seçimlerine geçildi. Seçimlere mevcut başkan Rağbet Erol’un tek listesi ile gidilirken, güven tazeleyen Rağbet Erol oy birliği ile yeniden başkan seçildi. Rağbet Erol başkanlığında yönetim kurulunda Emine Demir, Nurgüzel Uçar, Selda Karacalar, Özgür Sönmez, Doğan Sarıçoban, Jülide Sinanoğlu yer alırken denetim kurulunda Çoşkun Tunalı, Tahsin Çipli ve Emel Çinte yer aldı. Onur Kurulu asil üyeliklerine Yasemin Bilican, Özlem Güneş ve Hüdayet Erem seçilirken, Genel Merkez Delegeleri ile Rağbet Erol, Jülide Sinanoğlu ve Emine Demir yer aldı.
 
ÜYE SAYISINI ARTIRALIM
Yönetim Kurulu’nun belirlenmesinin ardından konuşan Nurtekin Erol “Son dönemlerde üye sayımızda düşüş meydana geldi. Bunun sebepleri arasında da üyelerimizin tayininin çıkması gösterilebilir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak her üye arkadaşımızın Çerkezköy’de bir üye yapması lazım. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ilkelerine uyum sağlayacak çevrede çok insan vardır. Yönetim Kurulu gelecek olağan döneme kadar 40 olan üye sayısını 80’e çıkarabilirler” diye konuştu. Kendisini bu göreve tekrar layık gören üyelerine teşekkür eden Başkan Rağbet Erol da 2013 yılında çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini belirti. Başkan Erol’un konuşmasının ardından Olağan Genel Kurul sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi