İtfaiye aracı arızalandı, gazeteciler mahsur kaldı

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne yeni alınan merdivenli itfaiye aracı, tanıtım sırasında arızalanınca, 25 metre yükseklikteki sepette mahsur kalan gazeteciler korku dolu dakikalar yaşadı.

GÜNDEM 12.02.2013 20:01:00 0
İtfaiye aracı arızalandı, gazeteciler mahsur kaldı
Edirne Belediye Bakanı CHP'li Hamdi Sedefçi, 1.5 milyon liraya alınan 3 itfaiye aracı ile kanalizasyon temizleme aracını gazetecilere tanıttı.
 
YENİ ARAÇ TANITILDI
Edirne'nin her gün gelişen ve büyüyen bir şehir olduğunu belirten Sedefçi, “Her gün yeni inşaatlar binalar yapılıyor. Bu binaların bir kısmı 15 kata kadar imarlar verilerek inşa ediliyor. 15 katlı binanın yangın gibi olumsuzluk olduğu zaman müdahale edecek ekip gerekli olduğunu biliyoruz. Biz de bunun için filomuza 3 araç ilave ettik. Bir tanesi 45 metre merdiveni olan büyük itfaiye aracımız. 17 kat olan binalara hizmet verme şansımız var. Ayrıca iki tane kılavuz aracı aldık itfaiye birimimize. Nehir taşkınları için de bir zodyak bot aldık. Taşkın ya da sel olursa belediye olarak tedbirlerimizi aldık. Toplam 10 itfaiye aracımız oldu” dedi.
 
GAZETECİLER MAHSUR KALDI
Tanıtımın ardından bir grup gazeteci, yüksekten Edirne'nin fotoğrafı çekmek için yeni alınan 45 metre yükselebilen kurtarma merdivenin sepetine bindi. İtfaiye ekiplerinin kontrolündeki itfaiye aracının merdiven 25 metre yükseklikte teknik bir arıza nedeniyle durdu ve sepet öne eğildi. Gazeteciler düşmemek için sepetin demirlerinden tutundu. İtfaiye ekipleri arızayı gideremeyince, gazeteciler 20 dakika boyunca öne eğilen sepette mahsur kaldılar. Ardından gazeteciler düşme tehlikesine rağmen başka bir itfaiye aracının üzerine indirildi. 20 dakika mahsur kalan gazeteciler, çok korktuklarını söyledi.
 
“GAZETECİLERİ KURBAN EDİYORDUK”
Basın mensuplarının itfaiye merdivenlerine çıkarak Edirne'nin tepeden fotoğrafını çekmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Maalesef bir teknik aksaklık oldu. Arkadaşlarımız orada yanlışlıkla bir butona basmışlar. Sepet kısmında hafif yamulma oldu. Basın mensuplarımız heyecanlı anlar geçirdiler. Kurban kesememiştik, neredeyse biz basını kurban ediyorduk. Neyse ki Allah korudu. Teknik bir arıza arkadaşlarımız onu daha sonra giderdiler. Araç yeni geldi. Arkadaşlarımız bu konuda uzmanlaşmadıkları için de biraz sıkıntılar olabilir. Eğitime gidecekler. Eğitim alarak, aracı tanıyarak, bu gibi ufak tefek hataların olmasını engelleyecekler. Bundan ders almış olduk” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi