Yüceer’den işçilere destek

CHP Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, açlık grevinin 21. gününde Daiyang SK işçilerine moral vermek için Çorlu Cumhuriyet Meydanı’ndaydı.

GÜNDEM 12.02.2013 19:58:00 0
Yüceer’den işçilere destek
 CHP Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki ziyaretlerine devam etti.  
 
İŞÇİLERE MORAL VERDİ
Çorlu’da asgari düzeyde olan ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştirmek için işverenle masaya oturan ancak karşılığını alamayan Birleşik Metal İş Sendikası’na üye Daiyang SK İşçilerini ziyaret eden Yüceer, açlık grevinin 21. gününde moral vermek, sıkıntılarını paylaşmak amacıyla Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda işçilerle bir araya geldi. Yüceer’e, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve ilçe yönetimi de eşlik etti.  
 
 KABUL EDİLEMEZ BİR TUTUM
Çalışma Bakanlığı’nın sorumluluk almasını isteyen Yüceer, iktidarın işçilere sırtını döndüğünü, bunun kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu bildirdi. İktidarın işçiye, emeğe, alın terine saygı duymadığının altını çizen Yüceer, ‘İnsan onuruna yakışır bir şekilde ücret almak, yaşamak işçilerimizin, emekçilerimiz en doğal hakkı’ dedi.
 
OMUZ OMUZA MÜCADELE
CHP’li Yüceer, ‘Burada dayanışma var, birlik-beraberlik var, omuz omuza bir mücadele var, alın terinin karşılığını isteyenlerin onurlu duruşu var. Ekmek davanızda, haklı ve yasal mücadelenizde, başarılı olacağınızdan kuşkum yok’ ifadelerini kullandı. Daiyang SK işçileri de greve başladıkları günden itibaren kendilerini bir an bile yalnız bırakmayan Yüceer’e teşekkür etti.    
 
ŞEHİT AİLESİNİ UNUTMAD
I Yüceer’in son durağı 1994’de Diyarbakır’da şehit olan Erol Faruk Uraslı’nın ailesinin evi oldu. Ailenin acısını paylaşan Yüceer, aile için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.  
 
Marmara Haber Merkezi