Alternatif üretimde seracılık

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, önceki gün İpsala Kumdere Köyü’nde bulunan Tuncay Ören’e ait 8 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, topraksız perlitle marul yetiştirilen, serada incelemelerde bulund

GÜNDEM 12.02.2013 18:48:00 0
Alternatif üretimde seracılık
Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İpsala Kaymakamlığı’na da vekâlet sürecinde önceki gün İpsala Kaymakamlığındaki iş ve işlemleri tamamladıktan sonra dönüşte İpsala Keşan karayolu üzerinde bulunan Kumdere Köyü’ndeki Tuncay Ören’e ait 8 bin 500 metrekare kapalı alana sahip cam serada incelemelerde bulundu.
 
TESİS HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Kaymakam Dınkırcı’ya tesis hakkında bilgi veren Sera sahibi Tuncay Ören, tesisin 2010 yılında 5 bin 500 metrekare ile hizmete açıldığını, başlangıç itibari ile sırık domates ve salatalık üretildiğini, tesisin kömür ile ısıtıldığını daha çok randıman almak için mevcut ısınma sisteminin kapasitesinin arttırılmaya çalışıldığını, şuanda 8 bin 500 metrekarelik alanda topraksız perlitle marul yetiştirildiğini, 1 dekara 12 bin adet fide dikildiğini ve pazar sorununun olmadığını aynı zamanda bu işi traktör bayiliği ile paralel yaptıklarını belirtti.
 
KAR DA ARTACAK
İlçe kaymakamı Bekir Dınkırcı buradaki incelemeden sonra yaptığı açıklamada; “Tuncay Ören’i yürekten kutluyorum. Keşan halkımıza ve bölgemize birim alandan yüksek getiri sağlayacak bu şekildeki gerek cam gerek naylon gerek her türlü seracılık ve örtü altı sebzeciliğinin birim alandan yüksek getiri anlamında fevkalade uygun durumda.
İlçemizde özellikle Mahmutköy, Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy ve Bahçeköy olmak üzere neredeyse köylerimizin tamamında buna uygun alt yapı var. Bulunduğumuz bölgede gerek cam sera olsun, gerek naylon örtü altı sebzeciliği olsun bunların hepsini ne kadar erkene çekilirse o kadar kar maksimizasyonu artacaktır. 2 saat ötemizde 15 milyon nüfuslu bir kent var. 35km ilerimizde ise dünyaya ihracat başlıyor. İlçemiz açısından alternatif ürünler arasında yer alan seracılığın 1 dönüm getirisi 10–15 bin TL. 1 Dönüm meyve bahçesinin ise getirisinin ürüne göre 3 ila 6 bin TL. arasında getiriye sahip olduğu düşünüldüğünde bölgemiz açısından seracılık ve meyvecilik son derece önemli bir gelecek taşımaktadır” dedi.
 
MEYVECİLİK VE HAYVANCILIK YAPMAYA DAVET ETTİ
Dınkırcı, bu bölgede herkesi uygun alanlarda uygun şartlarda ve uygun ölçeklerde örtü altı sebzeciliği, meyvecilik, açık ve yarı açık hayvancılık yapmaya davet etti.
 
Marmara Haber Merkezi