Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldılar

Yunanistan’ın Selanik kentinde her yıl düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na davet edilen Edirne Ticaret Borsası, üyeleri ve personeli ile katılım sağladı.

GÜNDEM 11.02.2013 18:50:00 0
Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldılar
20 KİŞİ KATILDI
Hafta sonu gerçekleşen fuara 20 kişilik bir ekip ile katılan Edirne Ticaret Borsası heyeti, fuar alanında sergilenen ürün ve hayvanları inceledi. Yeni geliştirilen ürünler ve sistemler hakkında bilgi aldı. Selanik fuarına Trakya bölgesinden ilginin fazla olduğu belirtildi. Bu yıl düzenlenen fuarın ağırlıklı olarak hayvancılık sektörünün katılımının yüksek olması dikkat çekti. Yunanistan ve Avrupa firmalarının katıldığı fuarda hayvancılık ile ilgili yeni teknolojilerin yanı sıra bakım ve çiftlik modellerine kadar bir çok ürün tanıtıldı.
 
“VİZYONUMUZU GENİŞ TUTUYORUZ’’
Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı Selanik fuarına dört kez borsa olarak katıldıklarını belirterek, ‘’Geçtiğimiz yıl hariç olmak üzere bu fuara katılım sağladık. Bu fuarda yeni teknolojileri incelemek ile kalmıyor komşu ülkelerimizin tarım ve hayvancılık konusundaki durumlarını incelememiz içinde fırsat oluyor. Ayrıca ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan’da bu yıl gözlediğimiz farklı iş yatırımlarının olduğunu da gördük. Geçtiğimiz yıllara oran ile Yunanistan’dan üretici olarak katılımcının az olduğunu gözlemledik. Katılımcıların Yunanistan’ın komşu ülkelerinden oluşmasını ayrıca gözlemledik’’ dedi.
 
TÜRKİYE SELANİK BAŞKONSOLUSU’NA ZİYARET
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İnalcı, Cevcet Yaşa, Meclis üyesi Hamdi Gaspar, Hukuk Danışmanı Hüseyin Sıragezen ve Basın Danışmanı Ümit Özel, Türkiye Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’i makamında ziyaret etti. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin”Yunanistan’da ki iş fırsatları ve yatırımlar konusunda çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Özelikle turizm konusunda değişik fırsatlar var. Bize başvuran iş adamlarımıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Atatürk evimize tadilattan dolayı ziyaretçi kabul edemiyoruz. Gelen konuklarımızı bahçede ağırlıyoruz. En kısa sürede tadilatı bitireceğiz’’ dedi. ETB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Edirne’li olan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’e  Selimiye Camisi kabartmalı tabak, Mis Sabunu ve Aynalı süpürgeden oluşan hediyeleri sundu. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin bu hediyeleri makamında sergilemekten memnun olacağını dile getirdi.
 
Marmara Haber Merkezi