İkili ilişkiler daha da güçlendirildi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Sırp İş Konseyi tarafından Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoli’ın katılımlarıyla bir toplantı düzenlendi.

GÜNDEM 10.02.2013 19:30:00 0
İkili ilişkiler daha da güçlendirildi
İSTİKRAR UNSURU
TOBB / DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete’nin başkanlık yaptığı ve Türk tarafından yaklaşık 150 işadamının katıldığı toplantıya Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler katıldı. DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete, yaptığı konuşmada  Türkiye’nin Geniş Balkan vizyonu içinde Sırbistan’ın Türkiye için özel bir yeri olduğunu belirtti. Mete “Balkanların en batısındaki Sırbistan ile Balkanların en doğusundaki Türkiye Balkanlarda iki istikrar unsurudur” dedi.
 
DAHA DA GÜÇLENDİRİLDİ
Türkiye ve Sırbistan arasındaki ikili ekonomik ilişkilerin 2000 yılından sonra ivme kazandığını hatırlatan Halim Mete,iki ülke arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasının, serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesinin, karşılıklı uçak seferlerinin artmasının, Belgrat’ta Türk ticaret müşavirliğinin çalışmaya başlamasının, aynı şekilde Türkiye’de Sırbistan ekonomi  müşavirliğinin çalışmaya başlamasının ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirdiğini vurguladı.
 
Marmara Haber Merkezi