Vilayet Binası’na yeni sistem

Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla, kamu kuruluşlarının bulunduğu Vilayet binasına, 3 boyutlu 'Yüz tanıma sistemi' kuruldu.

GÜNDEM 10.02.2013 19:13:00 0
Vilayet Binası’na yeni sistem
Yaklaşık 150 personelin çalıştığı binada, personelin yüzü bu sistemle taranarak elektronik kimlik oluşturulacak ve mesai giriş ve çıkışları takip edilecek.
 
ÇALIŞANLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Kamu kuruluşlarının büyük bölümünü içinde barındıran Edirne Valiliği'nin yanındaki 5 katlı Vilayet binasındaki polis güvenlik noktasının hemen yanına, 3 boyutlu 'Yüz tanıma sistemi' monte edildi. Binada bulunan kurumlarda çalışan görevlilerin mesaiye geç başladığı için takıldığı iddia edilen sistem, çalışanların tepkisine neden oldu.
 
YÜZÜN BİYOMETRİK HARİTASI ÇIKARILACAK
Önceki gün monte edilen sistemin test denemeleri yapıldı. Bugünden itibaren binada çalışan görevliler sistemin karşısına geçerek cihaz içindeki optik kameraya taratılacak. Bu tarama sonucunda insan yüzündeki belli noktalar ve bu noktaların birbirine mesafesi belirlenerek referans alınan insan yüzünün biyometrik haritası çıkarılacak. Çıkarılan bu biyometrik harita daha sonraki yüz okutmalarda referans olarak alınacak ve yüz tanıma için eşleştirilmede kullanılacak. Tanıtma işlemi tamamlandıktan sonra sistem faaliyete geçerek, personelin mesaiye başlama ve çıkış saatlerini kayıt altında tutacak.

AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDILAR
Sistemin önümüzdeki hafta faaliyete geçmesi planlandı. Sistem faaliyete geçtiği zaman, binada çalışanlar, saat 08.30'da mesaiye başlarken ve 17.30'daki çıkışta sisteme yüzünü gösterecek. Edirne Valisi Hasan Duruer ve Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı konuyla ilgili açıklamaya yapmaktan kaçındı.
 
Marmara Haber Merkezi