Firari asker, polisle çatıştı

Edirne'den askeri birliğinden firar eden 21 yaşındaki er Musa İpek, teyzesinin kızı ile evlenmek istedi. Olaya tepki gösteren teyzesinin şikayeti üzerine eve gelen polislerle çatışan İpek, yakalanacağını an

GÜNDEM 8.02.2013 18:40:00 0
Firari asker, polisle çatıştı
POLİSE ATEŞ ETTİ
Olay, önceki gün saat 18.30 sıralarında İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Musa İpek, vatani görevini yaptığı Edirne'den yaklaşık 2 ay önce firar edip memleketi Aksaray'a gitti. İddiaya göre teyzesinin kızı 20 yaşındaki H.Ç.'yi seven İpek, teyzesi 50 yaşındaki F.Ç.,'ye kuzeni ile evlenmek istediğini söyleyince teyze duruma tepki gösterdi. Kadın daha sonra polise gidip şikayetçi oldu. İpek, teyzesinin şikayeti üzerine evlerine gelen polise teslim olmayıp tabancayla ateş etti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 112 Acil Servise bağlı ambulansta hazırda bekletildi. Evde Musa İpek'in ailesinin bulunması üzerine polis karşılık vermeyip, evin çevresini sardı.
 
KENDİNİ VURDU
Polise yaklaşık 5 el ateş eden ve yakalanacağını anlayan İpek, daha sonra başına bir el ateş etti. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan İpek, hazırda bekletilen ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan İpek'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtti. İpek'in, askerden firar ettiği içinde arandığı belirtildi. Olayın ardından İpek'in aile fertleri de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 
Marmara Haber Merkezi