Meclis’ten okullara 50 bin TL yardım

Karaağaç Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu dün gerçekleştirdi. İmar komisyonuna havale edilen konuların oy birliği ile kabul edildi toplantıda kamu kurum ve kuruluşların talepleri d

GÜNDEM 8.02.2013 18:29:00 0
Meclis’ten okullara 50 bin TL yardım
Karaağaç Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı ikinci oturumda ilk olarak, imar komisyonuna havale edilen 110 hektar alana ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar planları ile 110 hektar alana ait 1/1000 ölçekli imar planları ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Karaağaç eski bağlar mevkii sanayi imar plan sınırları dahilinde bulunan ve komisyonca paftalar üzerinde işaretlenen alanın depolama amaçlı uygulama imar sınırı dışına çıkarılmasına, Depolama amaçlı paftaların ise kanuna göre uygun yapıldığı komisyonca karar verildi. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.  
 
OKULLARA 50 BİN TL YARDIM
Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen kamu kurum ve kuruluşların talepleri de karara bağlandı. Karaağaç İlköğretim Okulu ve Karaağaç Atatürk Ortaokulu müdürlüğünün verdiği dilekçeye istinaden okulun onarım ve tadilat yapılması için öncelikle aciliyet durumunda olan işlerin yapılması için her iki okula 2013 mali yılı bütçesinden 50 bin TL ödenek verilmesi, ödeneğin kullanılabilmesi için taleplerin belediyenin ilgili birimlerine yazı ile bildirilmesi ve imza karşılığında teslim edilmesi ve 2013 yılı içinde tekrar ödenek talep edilmemesi yönündeki komisyon kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYONCA UYGUN GÖRÜLDÜ
Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen bir diğer madde olan ile Veysel Karani Cami Yaptırma Derneği’nin 25 sıra isteği de komisyonca uygun görüldü. Bu madde de mecliste oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında daha sonra Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin gezi harçları görüşüldü. 2013 yılında seminerlere katılmak isteyen Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve meclis üyelerinin yurtdışı seminerlerine katılmaları komisyonca uygun görüldü. Meclis de komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti.
 
AĞAÇLANDIRMA VE DÜZENLEME YAPILACAK
İmar komisyonuna havale edilen belediyenin ihtiyacı olan mezarlık alanı için imar planındaki park ve rekreasyon alanı olarak belirtilen 141 ada ile defacto fabrikası arasında kalan alanın ağaçlandırma alanına dönüştürülmesi talebi de karara bağlandı. Komisyonca yapılan değerlendirme neticesinde mezarlık alanlarının şehrin en az 500 metre dışında olması gerektiğinden, meri imar planının mevcut halinin korunarak ağaçlandırılması ve düzenlenmesi uygun görüldü. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
Marmara Haber Merkezi