Keşan Belediye Meclisi toplandı

Keşan Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı önceki gün yapıldı. Saat 15.00’te Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis 1.Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında toplanan mecl

GÜNDEM 8.02.2013 18:26:00 0
Keşan Belediye Meclisi toplandı
KİMSENİN TEREDDÜDÜ OLMASIN
Meclis ilk olarak Paşayiğit Belediye Meclisi’nin Keşan Belediye Başkanlığı’na mahalle olarak katılması konusunu görüştü. Bu madde üzerine konuşan Gümülcineli, son günlerde basına Paşayiğitli vatandaşların hayvancılık yapmalarından dolayı Keşan’ın mahallesi oldukları takdirde ahırlarının mahalle dışına çıkarılmalar gibi bir tereddütlerinden dolayı Keşan’a bağlanmayı istemedikleri  şeklinde bir tereddütlerinin olduğunu belirterek “Buradan Paşayiğitli vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Böyle bir sıkıntı ilk etapta yaşamazlar. Ama uzun bir süreç içersinde bunlar olacaktır. Hemen böyle bir karar almamız söz konusu değildir. Bu konuda kimsenin  bir tereddüdü olmasın” şeklinde konuştu.

KADRO İHDASI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Bu maddenin Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ve Mart ayı Meclis gündeminde görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde personelin bulundukları derecelerdeki normal hizmet sürelerini doldurdukları ve bir üst derecedeki kadrolara ilerleyebilmeleri için kadrolarının iptal edilerek bir üst dereceden kadro ihdas edilmesi hususunun meclisçe ele alınarak oybirliği ile kabul edildi.
 
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Toplantı daha sonra, gündem dışı olan maddede Mülkiyeti Keşan Yörük Mahallesi Cami Yaptırma Onarma ve Yaşatma Derneği  adına kayıtlı olan 176 ada 567 bin 75 metrekarelik 29 parsel ile Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan 176 ada 36 metrekarelik 28 parselin tevhid şartı bulunduğundan ; 28 parselin 50 TL bedelle bu arsanın Yörük Mahallesi Cami Yaptırma Onarma ve Yaşatma Derneği adına tapu devrinin yapılması ve bu konuda Mehmet Özcan’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
EĞİTİM ALANI GENİŞLETİLDİ
Yine gündem dışı olan ve Mülkiyeti Hazine Arazisi’ne kayıtlı olan 255 ada, 15 bin 186 metrekare yüzölçümlü 62 parsel onaylı imar planlarında Spor Tesisleri Alanı, Temel Eğitim Alanı ve imar yolunda kaldığından alana Ortaokul yapılması planlandığından ve daha geniş bir okul alanına ihtiyaç olduğundan dolayı Spor  Tesisleri Alanı ile Temel eğitim Alanı arasında kalan imar yolunun kaldırılıp, her iki alanın birleştirilmesi suretiyle Temel eğitim Alanı’nın genişletilmesi amacıyla imar plan tadilatı yapılması konusu da görüşüldü. Bu maddenin oybirliğiyle görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesiyle Şubat Ayı toplantısı sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi