Ulaşım zammı kabul edildi

Edirne'de bir grup öğrenci tarafından geçen ay protesto edildiği için geri çekilen ulaşım zammı, belediye meclisinin bu ay olağan toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Meclisteki 17 üyenin 'Evet', 5 CHP

GÜNDEM 6.02.2013 20:49:00 0
Ulaşım zammı kabul edildi
ZAMMI YAPMAMIZ GEREKİYOR
Edirne Belediye Meclisi olağan toplantısı Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi başkanlığında toplandı. Mecliste AK Partili meclis üyeleri tarafından gündem dışı olarak getirdiği ulaşım zammı görüşüldü. Ulaşımda 9 yıldan bu yana zam yapılmadığını belirten Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi "Her gün benzine mazota zam geliyor. Dünyanın en pahalı benzinini kullanan bir ülkedeyiz. Minibüsçü arkadaşlarımıza en son 9 yıl önce 1 liradan 1.5 lira çıkaran bir zam yapmıştık. Bu zammı yapmamız gerekiyor" dedi.
 
DİNLEYİCİLER PROTESTO ETTİ
Bu açıklamalar sırasında salondaki dinleyicilerle Sedefçi arasında kısa süreli tartışma çıktı. Oylamada AK Partili ve CHP'li üyelerden 17'si ulaşım zammında 'Evet' oyu kullanırken, 5 CHP'li meclis üyesi ise 'hayır' oyu kullandı. Ulaşım zamları oy çokluğu ile kabul edildi. Minibüs zamlarının gereksiz olduğunu savunan dinleyiciler, başkanın kararını alkışlayarak protesto etti.
 
DİNLEYİCİLER SALONDAN ÇIKARILDI
Kararın kabul edilmesi ardından Belediye Başkanı Sedefçi, oturum kapatırken karara karşı çıkan dinleyicilerle kısa süreli tartıştı. Kızan Sedefçi görevlilere talimat vererek salondan çıkarılmasını istedi. Bu sırada bazı meclis üyeleriyle dinleyiciler arasında da sözlü tartışma çıktı. Gerginlik dinleyicilerin salondan çıkarılmasıyla engellendi.Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul ettiği zam kararına göre, sivil ücretler 2 liradan 3 liraya, kent kartı sivil ücretler 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 65 kuruşa, kent kartlı öğrenci ücretleriyle 1 liradan, 1 lira 15 kuruşa yükseldi.
 
GERİ ÇEKİLMİŞTİ
Edirne Belediyesi'nin geçen ay yapılan olağan toplantısındaki ulaşım zammı yaklaşık 100 öğrenci tarafından protesto edilmişti. Belediye kapısına kadar yürüyen grup, 'Zam-Para Hamdi', 'Hamdi elini cebimizden çek' gibi dövizler taşıyarak sloganlar atmıştı. Meclis üyeleri tarafından görüşülen zam kararı, gelen protestoların ardından gündeme alınmadan geri çekilmişti. O karar dün oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Marmara Haber Merkezi