Karaağaç’ta katılım payı belirlendi

Karaağaç Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumunu dün gerçekleştirdi. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri görüş

SİYASET 5.02.2013 22:11:00 0
Karaağaç’ta katılım payı belirlendi
Karaağaç Belediyesi, Şubat ayı Belediye meclis toplantısının ilk oturumunu dün gerçekleştirdi.
 
EKSİKSİZ TOPLANDI
Karaağaç Belediyesi Şubat ayı belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında dün yapıldı. Belediye meclis toplantısının ilk oturumu Karaağaç Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saat 10.00’da başlarken meclis üyeleri toplantıya eksiksiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis üyeleri Ensar Şimşek ve Ercan Çelik tarafından verilen önergede Belediyenin ihtiyacı olan mezarlık alanı için imar planındaki park ve rekreasyon alanı olarak belirtilen 141 ada ile defacto fabrikası arasında kalan alanın ağaçlandırma alanına dönüştürülmesi talebi oy birliği ile gündem maddeleri arasına eklendi.
 
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Gündemin ilk maddesinde Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş ile Belediye arasında yapılacak Üst Yapım Onarım Protokolü için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edildi. 110 hektar alana ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar planları ve 110 hektar alana ait 1/1000 ölçekli imar planlarının uygulanması görüşüldü. Görüşülen ilgili maddeler oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
 
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Gündemin dördüncü maddesinde ise belde sınırları içersindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının talebi görüşüldü. Atatürk İlköğretim Okulu’nun tuvaletlerinin yenilenmesi, bahçe duvarlarının yapımı, okul bahçesine kilit taş döşenmesi, bahçe içinde spor alanlarının yapılması, su tesisat ve su depolarının bakımı ve yenilenmesi, konferans salonunun düzenlenmesi, elektrik sayacının akıllı sayaca çevrilmesi, Karaağaç İlköğretim Okulu’nun Tekirdağ İl Birinciliği yarışmalarında ulaşım sorunun giderilmesi, Karaağaç Atatürk İlkokulu’nun elektrik prizlerinin ve kompanzasyon sisteminin bakım onarımı, engelli merdivenlerinin onarımı, kazan dairesi girişindeki perde duvarının bakım onarımı, çok amaçlı salonun düzenlenmesi, ihata duvarının üzerindeki demirlerin sağlamlaştırılması, yangın çıkışında demir kapı yaptırılması ve kazan dairesi girişindeki demir kapının onarımı ve idari odalara perde yaptırılması ile Veysel Karani Cami Yaptırma Derneği’nin 25 sıra isteği oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 
KATILIM PAYI 16 BİN 500 TL 
Gündemin beşinci maddesinde Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin gezi harçları görüşüldü. KAYADER’in Hollanda ve Almanya’da düzenleyeceği seminerin gezi harçları konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığının katılım payı hakkındaki talebi de karara bağlandı. Katılım payının 16 bin 500 TL olması oy birliği ile kabul edildi.
 
“TEKİRDAĞ BELEDİYESİ ONAYLIYOR”
Bir sonraki gündem maddesinde 434 ada 38 parsel, 659 ada 9 parsel, 728 ada 12 parsel ve 726 ada 9 parseldeki belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Bununla ilgili kararı Tekirdağ Belediyesine gönderiyoruz. Tekirdağ Belediyesinin kararı onaylaması gerekiyor” diye konuştu. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile encümene havale edildi. Toplantıda son olarak Islah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili 1/5000 revizyon imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı görüşüldü. Konuyla ilgili şehir planlayıcısı Metin Öztürk Meclis Üyelerine bilgilendirmede bulundu.
 
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
Marmara Haber Merkezi