Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirildi

GÜNDEM 3.02.2013 23:34:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Zafer Erdağ, Hasan İşcan, Halil Demirkıran ve Asuman Azak’ın katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından Çerkezköy sınırları içerisindeki münferit yerlerdeki Belediye hisselerinin satış talebi görüşüldü. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 1 adet kadroda unvan ve yer değişikliği, 10 adet kadroda ve 2 adet şef kadrosunda derece değişikliği talebi görüşüldü. Kadro ve unvan değişiklikleri de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddesine istinaden ilçe merkezinde mevcut ambalaj atıklarının toplanması amacıyla lisanslı firmalarla sözleşme imzalanması talebi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
 
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 1522 ada 1 parsel ve çevresine ait İmar Planı değişikliğinin görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Mecliste görüşülen Akar Kutu Ambalaj ve Matbaa Sanayi Ticaret Ltd. Şti. adına Ali Osman Tüfekçi’nin vekili Av. Selahattin Karahan’ın takas talebi de İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
TAHSİS TALEBİ BÜTÇE KOMİSYONU’NDA
Toplantı, Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları’ndaki eski belediye kreşinin Çerkezköy’de hizmet veren Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’ne tahsis edilmesine ilişkin talebin görüşülmesi ile devam etti. Daha önce belediyeye ait kreş olarak kullanılan binanın birkaç kez ihaleye çıkarıldığını ifade eden fakat sonuçlandırılamadığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, sembolik bedelle tahsisini gerçekleştireceklerini fakat Bütçe Komisyonu tarafından tahsis süresinin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Tahsis talebi, Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

VELİKÖY İLE KIZILPINAR’IN TALEPLERİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Veliköy Belediye Başkanlığı’nın 2 sayılı trafo alanlarının mevcut imar planına işlenmesi talebi, Veliköy Belediye Başkanlığı’nın Çorlu-Çerkezköy bağlantı yolu üzerinde bulunan adalarda plan tadilatı yapılması talebi ve Veliköy Islah OSB’nin plan tadilatı talebi görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı Kızılpınar Belediyesi’nin 559 sayılı taşınmaz satışı ile 710 sayılı taşınmaz satışı talebinin görüşülmesi ile devam etti. Talepler görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
KARARLAR GENEL MÜDÜRLÜĞE GÖNDERİLECEK
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Kızılpınar ve Veliköy’de taşınmaz satışı ile ilgili Çerkezköy Belediye Meclisi’nde alınacak olumlu ya da olumsuz kararların Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne bildirileceğini, sonrasında da Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün ilgili kararı belediyeye bildireceğini belirtti. 

MECLİS ÜYELERİ YER BELİRLEYECEK
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköylü şehitler Dinçer Ersoy ile Yalçın Gürbüz’ün isminin Çerkezköy’de yaşatılması için tüm meclis üyelerinden yer belirlemelerini istedi ve konunun önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında gündeme getirileceğini söyledi. Yapılan görüşmelerin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi