Peygamber ocağına güle oynaya uğurlandılar

Kapaklı’dan askere giden 93’e 1 ve 93’e 2 tertip asker adayları, Kapaklı Belediyesi’nin düzenlediği veda gecesinde buluştu. Geceye katılan Kapalı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Biz sizleri ülke

GÜNDEM 1.02.2013 23:22:00 0
Peygamber ocağına güle oynaya uğurlandılar
Kapaklı Belediyesi, askere gidecek olan 20 genç için asker veda gecesi düzenledi.
Asker adayları için düzenlenen eğlenceye, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen, Mustafa Serat, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, asker, adayları, asker aileleri ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda askere gidecek olan gençler, Başkan Mandalı’ya plaket takdim etti. Gençlere teşekkür eden Mandalı, gerçekleştirdikleri etkinliğin kolay bir şey olmadığını, buna rağmen 8 asker adayının başka bir grup oluşturarak gece tertip etmesinin yanlış bir hareket olduğunu ifade etti. Mandalı “Biz sizleri ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet muhafazası için askere gönderiyoruz. Kapaklı’da Laz, Kürt, Boşnak ayrımı yapmak bizim olmadığı gibi hiç kimsenin de hakkı değildir” dedi.
 
YERLİ NÜFUS AZINLIKTA
Geçen hafta Arjantin ve Brezilya’ya gittiğini, bu iki ülkede de yerli halkın azınlıkta olduğunu tespit ettiğini söyleyen Mandalı “Brezilya ve Arjantin’de nüfusa dair yetkililere sorular sordum. Aldığım cevaplar enteresan. Arjantin’de halkın sadece yüzde 25 yerli, diğer halk değişik ülkelerden gelip oraya yerleşmiş. Brezilya’nın nüfus yapısı da hemen hemen Arjantin gibi. Yüzde 15’i Brezilyalı, yüzde 85’ini ise diğer insanları oluşturuyor” diye konuştu. 
 
ATATÜRK BİRLEŞTİRDİ
“Gençleri, Dünya Uluslarından gelecek saldırıları önlemek için askere gönderiyoruz, üç, beş çapulcu şehit etsin diye göndermiyoruz” diyen Mandalı, 550 milletvekilinin meseleye çözüm bulacağını ümit ettiğini belirtti. Mandalı “Değerli gençlerimiz vatan müdafaasının en önemli unsurusunuz. Türk Milleti var olduğu müddetçe vatan toprağından 1 metrekare yerin birilerine verilmesi söz konusu olamaz. Mustafa Kemal Atatürk bizi bir bayrak altında topladığında hiçbir unsura sen Lazsın, sen Kürtsü ya da sen Boşnaksın dememiştir. Güneydoğulu, Karadenizli, Egelisiyle bir millet oluşturulmuştur” dedi.
 
BİRBİRİMİZİ SEVMEK ZORUNDAYIZ
Bazıları tarafından Türk milletinin rengi ve etniğiyle ayrıştırılmaya çalışıldığını öne süren Mandalı “Dünya coğrafyasını dolaşın, tek bir etnik kökene dayalı bir devlet göremezsiniz. Bu imkânsız bir şeydir. Bunu yapmak yerine insana sevgiyi ön planda tutmamız gerekir. İnsan olabilmenin şartı insana saygı duymaktan geçer. Esmer, siyah, Sünni, alevi, Boşnak, Laz ve daha farklı kavramlarla ayrımcılık yaparsak karşımıza bir Yugoslavya çıkar. Bölünmüşlüğü yaşan bu ülkede hiçbir etnik kökene sahip insan içinde bulundukları durumdan memnun değiller” şeklinde konuştu.
 
2012’DE 5 BİN 200 KİŞİ YERLEŞTİ
Kendisini başkan seçen Kapaklı halka karşı adilane bir görev anlayışı içerisinde olduğunu belirten Mandalı “Başkan seçilmiş olduğum 2004 tarihinden beri söylediğim şey, arkadaşlarımız arasından lokal ayrılığa gidenlerin olduğudur. Bu kimseye fayda getirmez. TÜİK’in araştırma sonuçlarına göre 2012 yılı içerisinde Kapaklı’ya 5200 insanın yerleştiği tespit edilmiş. İnsanımızın Kapaklı’ya gelmesinin nedeni, iş istihdamıdır. Kapaklı’da var olan fabrikalar sizlerin memleketine kurulmuş olsaydı, sizler de buraya gelmemiş olacaktınız. Orada özlemiş olduğunuz hayat standartlarına ulaşmış olacaktınız. Kapaklı’nın ilçe olması nedeni ile gayrimenkul artışlarında bir hayli farklılıklar olmuştur. Şayet Kapaklı Çerkezköy’e bağlı kalmış olsaydı, gayrimenkul alanında hiçbir değişiklik olmayacaktı. İlçe olmadan önce 100 lira değere sahip olan arsa bu gün 140 ya da 150 liraya yükselmiştir” ifadelerini kullandı.
Konuşması sonunda askere gidecek olan gençlerle tek tek vedalaşan Mandalı, kendilerine hayırlı teskereler almaları temennisinde bulundu. Mandalı’nın konuşmasının ardından asker adayları gönüllerince eğlendi.
 
Haber / Asim YAVUZ