Boşanmalar meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, son dönemlerde artan boşanma olaylarını meclis gündemine taşıdı.

SİYASET 1.02.2013 23:14:00 0
Boşanmalar meclis gündeminde
 
DÖRT EVLİLİKTEN BİRİ BOŞANMAYLA SONUÇLANIYOR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ülkemizde özelikle son 10 yılda boşanma oranlarının yüksek bir artış gösterdiğini açıkladığını söyleyen Köprülü, “ TÜİK verilerine göre, Tekirdağ ilimizde de 2011 yılında evlenen çift sayısı 5915 iken aynı yıl içinde boşanan çift sayısı ise 1514 olarak açıklanmıştır. Yani buradan anladığımız üzere evliliklerin dörtte biri boşanma ile sonuçlanmıştır.  2005-2011 yılları Tekirdağ’da yaş gruplarına göre evlenme sayılarına bakıldığında, erkeklerin en fazla 25-29, kadınların ise 20-24 yaş grubunda evlendiği görülmektedir. 2011 yılında Türkiye’de erkekler ve kadınlarda boşanmalar 30-34 yaş grubunda, Tekirdağ’da erkeklerde 30-34, kadınlarda 25-29 yaş grubunda yoğunlaşmıştır” dedi.
 
BAKAN ŞAHİN’E SORDU
Resmi rakamlar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların, boşanma oranlarının arttığını gösterdiğini ifade eden Köprülü, Ailelerin ekonomik yapıları ve ekonomik refahları başta olmak üzere bütün faktörlerin evlilik üzerindeki etkileri araştırılmalı ve boşanmaların nedenleri belirlenmelidir” dedi. Köprülü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak boşanma olaylarının sebeplerinin araştırılması ile ilgili bir programınız var mıdır? Son 10 yıl içinde boşanma oranlarında artış olduğunu açıklarken bunun sebepleri arasında yanlış ekonomi politikalarınız, işsizlik oranlarının hızla yükselmesi ve buna bağlı olarak artan aile içi şiddet olaylarının artmasının boşanma üzerinde etkili olduğunu düşünüyor musunuz? TÜİK verilerine göre; 2011 yılı içinde evliliklerin dörtte biri boşanmalarla biten Tekirdağ ilinde gerçekleşen boşanmaların sebeplerine yönelik saptamalarınız nelerdir? Boşanmaların azalmasına yönelik Bakanlık olarak yaptınız çalışmalar var mıdır?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN