Benzin dökerek otobüsü ateşe verdi

Edirne Belediyesi'ne bağlı şehirlerarası otobüs terminalinin işletme hakkını 7 yıllığına 5 milyon liraya alan ve iki büyük otobüs firmasının temsilciliğini yapan işadamı Mustafa ve ağabeyi Sa

GÜNDEM 1.02.2013 22:37:00 0
Benzin dökerek otobüsü ateşe verdi
TEM otoyolu yanındaki Edirne Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletmeciliğini 5 milyon liraya 7 yıl süreyle geçen yıl Mustafa Altunhan ile ağabeyi Salim Altunhan aldı. Terminalden şehirlerarası otobüs kaldıran başka bir firma, işletmecilerle anlaşamayınca, terminalden yolcu taşımacılığını bıraktı. Yaklaşık 7 aydır yolcu taşımacığı yapmayan bu firmanın Edirne'deki temsilcisi Ömer Erakman, kendisine ait otogar kenarındaki akaryakıt istasyonuna terminal kurdu ve dün yolcu taşımacılığına tekrar başladı.
 
İTFAİYE TARAFINDAN SÖNDÜRÜLDÜ
Altunhan kardeşler ve terminal çalışanları, otogar kenarındaki boş araziye genellikle Türkiye-Bulgaristan arasında yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs getirdi. Otogarın kenarına illegal olarak terminal kurulduğunu iddia eden Mustafa Altunhan, "Biz milyonlarca para harcayarak otogar işletmeciliği aldık. Onlar otogarın yanındaki benzinliğe terminal açtı. Bizim de benzin istasyonumuzu var. Bu kadar para harcamadan biz de oraya terminal açabilirdik. Yaptıkları haksızlık ve yetkililerin bu haksızlığı görmesini istiyoruz. Hakkımızı da kimseye yedirmeyeceğiz” dedi. Açıklamaların ardından Mustafa Altunhan, elindeki benzin bidonunu otobüsün ön kısmına döktü ve çakmakla ateşe verdi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmek istedi. Ancak Altunhan ve çalışanlar, itfaiyenin yangını söndürmesini istemedi. Jandarma ekiplerinin araya girmesiyle alevler söndürüldü. Ardından iki kardeş, ifadeleri alınmak üzere, otogar içindeki jandarma karakoluna götürüldü.

BELEDİYEDEN SUÇ DUYURUSU
Edirne Belediye Başkanlığı basın bürosundan yapılan basın açıklamasında, otobüs firmasının otogar dışında, bir benzinlikten yolcu seferlerine başladığı öğrenildiği ve turizm şirketinin belediyeye resmi başvurusu olmadığı bildirdi. Belediyenin yetki dahilinde olan bir durumla ilgili olan bu ilave hatla ilgili de yasal işlem başlatılacağı belirtildi.
 
Marmara Haber Merkezi