Teşvik tedbirleri alınacak

Nüfus artış hızının düştüğünü gösteren veriler, hükümeti harekete geçirdi. Uzun süredir Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere sahip olan hükümetin, sivil toplum

GÜNDEM 31.01.2013 20:03:00 0
Teşvik tedbirleri alınacak
NÜFUS ARTIŞ HIZI DÜŞÜYOR
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı, çocuk yapanlara yönelik vergi teşvikinin de bu kapsamdaki önerilerden biri olduğu belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın uzun süredir gündemde tuttuğu ve eleştirilmesine yol açan, “En az 3 çocuk” talebinin altında nüfus artış hızının düşmesinin bulunduğu, TÜİK’in açıkladığı nüfus artış hızı verileriyle ortaya çıktı. TÜİK’in, nüfus artış hızının yüzde 1.35’ten yüzde 1.2’ye düştüğünü açıklaması, genç nüfusun süreç içerisinde giderek azalacağını ortaya koydu. Hükümetin de bu nedenle, uzun süre önce, bu konuda “teşvik” tedbirleri almayı tasarladığı, bu konudaki önlemlerin Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından tartışıldığı ifade edildi.
 
KADINLARIN TASARRUF ORANI YÜKSEK
Bazı tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Avrupa’yı bire bir taklit etmemeliyiz. Kendimize özgü yeni birtakım unsurları da değerlendirmeliyiz. Burada anne olgusu bizde çok önemli. Vereceğimiz destekleri kadın üzerinden, anne üzerinden düşünmemizde fayda görüyorum. Kadınlarımızın tasarruf oranları çok yüksek” dedi.
 
BAŞBAKAN NÜFUS ARTIŞ PLANI İÇİN TALİMAT VERDİ
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin nüfus artış hızının eski seviyesine dönebilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgili tüm bakanların birlikte çalışma yapması talimatı verdiğini belirterek “Başbakanımız bana talimat verdi. Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kalkınma ve Maliye bakanlarımızla bunu çalışacağız” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi