Veliköy ‘Islah OSB İmar Planı’nı hazırladı

Yaşadığımız coğrafyanın gelecek nesillere çok daha sağlıklı bir şekilde bırakılması amacıyla hazırlanan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında bölgede 7 Islah OSB kuruldu. Islah OSB??

GÜNDEM 30.01.2013 23:10:00 0
Veliköy ‘Islah OSB İmar Planı’nı hazırladı
Veliköy Belediye Meclisi, Islah OSB Revizyon İmar Planlarının görüşülmesi için dün saat 10.00’da olağanüstü toplandı. 
 
TEK GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis Toplantı Salonu’nda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in başkanlık ettiği toplantı 2 oturum şeklinde gerçekleşti. Toplantıda Gökhan Gök ve Adem Yıldırım dışındaki tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulması ile devam eden toplantıda ‘Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi Revizyon İmar Planlarının müzakeresi’ gündem maddesi görüşüldü.
 
OSB OLMA YOLUNDA İLERLEYECEKLER
İlk aşamada 7 Islah OSB kurulduğunu söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bir sonraki aşamada Tekirdağ Valiliği belediyelerin en kısa sürede Revizyon İmar Planlarını hazırlamasını istedi. Son aşamada da Islah OSB’ler, gerekli çalışmalarını yaparak ‘Islah’ ibaresinden kurtulup OSB olma yolunda ilerleyecekler” diye konuştu.
 
İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ
6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında bundan sonraki süreçte Veliköy Meclisi’nin alacağı bazı kararların Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından da onaylanması gerektiğini söyleyen Hanifi Belindir, “Valimiz Ali Yerlikaya Islah OSB’ler ile ilgili görüşmek üzere İlçe Belediye Başkanlarını toplantıya davet etti. Bu nedenle konuyu bir an önce görüşüp karara bağlamamız ve Çerkezköy Belediye Meclisi’nin onayına sunmamız gerekiyor” dedi. Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi Revizyon İmar Planları konusu görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Olağanüstü Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu sona erdi.

2. OTURUM SAAT 11.00’DA BAŞLADI
Veliköy Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı’nın 1. oturumunun sona ermesinin ardından bir araya gelen İmar Komisyonu üyeleri yaklaşık 30 dakikalık bir toplantının ardından konuyla ilgili tavsiye kararını hazırladı. İmar Komisyonu toplantısının ardından saat 11.00’da Veliköy Meclisi Olağanüstü Toplantısı’nın 2. oturumu başladı.

KOMİSYONUN İLAVE PLAN NOTLARI
Toplantının 2. oturumunda söz alan Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Şahin Büyükkaban, detaylı bir görüşme yaparak konuyla ilgili raporu hazırladıklarını belirtti. Veliköy Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nden Cüneyt Çalka, İmar Komisyonu tarafından revizyon imar planına işlenecek plan notları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Buna göre: “Sağlık bandı planlara park alanı olarak işlenecek. 332 ada 2 parsel imar planı içine dahil edilecek. DSİ’nin de görüşü doğrultusunda 165 adadaki alan park olarak planlara işlenecek. DSİ’nin dere alanı olarak gösterdiği alanlarda DSİ’nin görüşü alınarak yapılaşma yapılacak. 12. caddedeki yol güzergahları değişecek. KOSİKOP’a ait parseller planlara hizmet ve destek alanı olarak işlenecek. 512 ada teknik altyapı, hizmet ve destek alanı olarak planlara işlenecek. Gölet’in etrafı ağaçlandırılacak alan olarak planlara işlenecek. 5. caddede yol genişliği 12’den 22 metreye çıkarılacak. Karayoluna paralel olan yol 35 metre olarak planlara işlenecek. Taks 0,55, kaks 0,80 olarak planlara işlenecek. 523-179 ve 180 adalar arasında bulunan alan yollar kaldırılacak. 179 ve 522 adalar arkasında ve üniversite arasında kalan yol planlara 22 metre olarak işlenecek. İdari ve sosyal tesis alanlarında e:0,40olarak planlara işlenecek. Planlama alanı içindeki tüm parseller oturma alanı dışındaki her 25 metrekarelik alan için 1 adet olmak üzere ağaçlandırma yapacak” Meclis, İmar Komisyonu’nun tavsiye niteliğindeki raporu oybirliği ile kabul etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ