Daha iyi bir temsil için, meclis üyesi sayısı artmalı

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’e cevap veren ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, 2013 bütçesi kabul edilmeyen tek odanın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu ifade etti. 2 bin 757 ü

GÜNDEM 30.01.2013 23:08:00 0
Daha iyi bir temsil için, meclis üyesi sayısı artmalı
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gürkan Kesim, dün saat 16.00’da Kardeşler Yapı Tesislerinde bulunan Seçim Bürosu’nda basın toplantısı yaparak, pazartesi günü yeterli çoğunluk sağlamadığı için gerçekleştirilemeyen meclis toplantısı ile ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’e cevap verdi.
 
CEVAP VERMEK ZORUNDA KALDIM
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in ‘28 Ocak 2013’te yapılması planlanan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve bazı meclis üyelerinin toplantıya kasıtlı olarak katılmaması sonucu çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı’ şeklindeki iddialarına cevap veren Kesim, Tever’in bu suçlayıcı açıklamaları karşısında cevap vermek zorunda kaldığını ifade etti.  Özel işleri dolayısıyla 1 hafta süreyle Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek’e vekalet verdiğini belirten Kesim, “Kaldı ki toplantıya katılmayanlar arasında yönetim kurulu üyeleri de var” dedi. Kesim, hiçbir meclis üyesini toplantıya katılmaması konusunda uyarmadığını belirtti.
 
EN İYİ BİLENLER KENDİLERİ
Kesim, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in bu tutumunun yanlış olduğunu ifade ederek “Benim meclis başkanı olamayacağım konusunda Bakanlıktan görüş istemişlerdi. Fakat Bakanlıktan beklediklerinin aksine başkanlık yapabileceğim şeklinde görüş gelmesine rağmen, bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Seyfettin Belek, toplantıda Meclis yeter sayısının 17 olduğunu söylediğinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Sekreter itiraz ederek, yeter sayısının 13 olduğunu iddia edip toplantının yapılması için Seyfettin Belek’e baskı yaptılar. Rahmi Yılmaz da uygulamanın yanlış olduğunu toplantı yeter sayısının 17 olduğunu söyleyince geri adım attılar. Kaldı ki yeter sayısının 17 olduğunu en iyi bilenler Dursun Ali Tever ve Selma Uğurlu’dur. Çünkü odada incelemelerde bulunan bakanlık müfettişi, bu konuyu kendileri ile detaylı bir şekilde görüşmüştü” dedi.
 
BÜTÇESİ ONAYLANMAYAN TEK ODA
Gürkan Kesim, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni ziyaret ettiklerini ifade ederek TOBB yetkilileri buradaki görüşmelerinde ülkedeki 365 oda ve borsadan 2013 bütçesi onaylanmayan tek odanın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olduğunun ifade edildiğini söyledi. Meclis Hesap İnceleme Komisyonu’nun mevcut yönetim tarafından oluşturulduğunu ifade eden Kesim, yönetim tarafından belirlenen komisyon üyelerinin bile hazırlanan bütçeyi kabul etmediğini söyledi.
 
MESLEK GRUBU OLUŞUMLARINA İTİRAZ ETTİK
NACE Kodları’na herhangi bir itirazlarının olmadığını, meslek grubu oluşumlarına itiraz ettiklerini söyleyen Kesim “Bizim liderimiz iddia edildiği gibi Rahmi Yılmaz değil. Bizim tek bir liderimiz var o da Süleyman Kozuva’dır” dedi.
 
TEK BİR AMACIMIZ VAR
ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, meslek gruplandırmalarının doğru yapılmadığı gerekçesiyle 2 hafta önce Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i makamında ziyaret ettiklerini ve kendisine de konu hakkında bilgi verdiklerini ifade ederek “Meslek gruplarının oluşumu ile ilgili ilk itiraz bizim tarafımızdan yapıldı. Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bize iddialarımızın araştırılacağını, doğruluğunun ispatı halinde de seçimlerin iptal edileceğini söyledi. Bizim tek bir amacımız var. O da Oda üyelerinin menfaatine olan konuların takipçisi olmaktır” şeklinde konuştu.

DAHA İYİ BİR TEMSİL İÇİN
2 bin 757 üyesi olan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda 13 meslek grubu ve 39 meclis üyesinin olduğunu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise üye sayısının yaklaşık 2 bin 500 olmasına rağmen meslek grubu sayısının 11’den 9’a, meclis üyesi sayısının da 24’e düşürüldüğünü ifade eden Kesim, üyelerin daha iyi temsil edilebilmesi için meclis üyesi sayısının arttırılması gerektiğini ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ