Avcı Şentaş’ın cesedine ulaşıldı

Muratlı’da 26 Ocak’ta Hanoğlu köyü göletine yaban ördeği avlamak amacıyla gelen 6 avcının içinde bulunduğu teknenin saat 17.00 sularında alabora olması sonucu kaybolan iki avcıdan birinin cesedine dÃ

GÜNDEM 30.01.2013 22:57:00 0
Avcı Şentaş’ın cesedine ulaşıldı
CESEDİNE ULAŞILDI
Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının koordinasyonu ile, İstanbul Afad'tan 3 dalgıç, Sakarya Afad'tan 3,Tekirdağ deniz polisinden 3, Çanakkale deniz polisinden 3, İstanbul deniz polisinden 3 dalgıç olmak üzere toplam 15 dalgıç görevlendirildiği ve gölet bölgesinde arama ve tarama çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.
 
KAYIP DİĞER AVCIYI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Jandarma Genel Komutanlığı Arama ve Kurtarma Tabur Komutanlığından 19 kişilik dalış ekibi de olay bölgesine görevlendirilerek dün bölgede arama ve tarama çalışmalarına başladı. Doğa şartları, gölet yüzeyinin geniş olması, suyun aşırı derecede bulanık olması ve teknenin battığı noktanın, sağ kurtulan avcılar tarafından net olarak gösterilememiş olmasının arama çalışmalarını zorlaştırdığı ve geciktirdiği belirtilen açıklamada “26 Ocak tarihinde İlimiz Muratlı İlçesi Hanoğlu köyü göletine yaban ördeği avlamak amacıyla gelen 6 avcının içinde bulunduğu teknenin saat 17.00 sularında alabora olması sonucu kaybolan iki avcıdan Murat Şentaş 'ın cesedi Afat ekipleri tarafından bulunmuştur. Uğur Osman Ulutürk’ü arama çalışmalarına Afad, Deniz polisi, Jandarma Arama Kurtarma Ekibi ile Bölge Jandarma ekipleri, Jandarma köpek timi ve kayıp yakınları tarafından, 30 dalgıç, 6 bot, 4 sonar arama cihazı ve toplam 90 personel ile arama ve tarama çalışmaları karada ve gölette aralıksız olarak devam ettirilmektedir” denildi.
 
4 GÜN ÖNCE BULUNMUŞTU
Muratlı Hanoğlu Göleti'nde, 26 Ocak gecesi yaban ördeği avına çıkan 6 avcının kayıklarının alabora olması nedeniyle 3 avcı suda kaybolmuştu. Avcılardan Hüseyin Altıntaş, Volkan Yörük ve Engin Yiğit kendi imkanlarıyla kıyıya çıkarak kurtulmuş, kaybolan avcılardan Süleyman Yiğit'in cesedi ise 4 gün önce bulunmuştu.
 
Haber / Cihangir ARIK