2013 projelerini açıkladı

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin çalışmaları ve 2012 yılını değerlendirip 2013 yılında hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgi verdi.

SİYASET 30.01.2013 21:56:00 0
2013 projelerini açıkladı
 EKONOMİSİ BOZUKTU
Belediyeyi teslim aldıklarında ekonomisinin bozuk olduğunu ifade eden Tekin “Geçtiğimiz dört yıl içerisinde resmi kurum borçlarımızı yapılandırdık. Ve bu yapılandırma sonucu iller bankasından düşen payımızın yüzde kırkı kesilerek bu borçların ödemesi hala devam ediyor. Bunun haricinde piyasa borçlarımızın birçoğunu kapattık, ama malumunuz belediyeler ticari işletmeler gibi çalıştığı için yeni borçlarda oluşuyor. İş oldukça çok doğal ki belediyenin piyasa borcu olacaktır. Bu dönemde belediyemizin kredi ve malzeme alımı ile ilgili olarak kredibilitesi yükseldi” dedi. 
 
ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINDI
Eski su şebeke hatlarının değişiminin planları içerisinde olduğunu ve yakın zamanda değişimin yapılacağını ifade eden Tekin, “Uzun yıllardan beri ilçe halkı ve belediyemiz olarak bizlerin de özlemiş olduğu ana caddemizin üzerindeki elektrik hattının yeraltına alınmasını gerçekleştirdik. Düğün salonumuzun eksiklerini tamamladık ve giriş kapılarını yeniledik. Mahallelerde parke taş çalışmaları yaptık. Eski ve göze hoş olmayan yolcu bekleme duraklarını düzenledik. Bilbordları 3 yıl kiraya vermek karşılığında belediyemizin bütçesinden hiçbir şey çıkmadan ilçemize kazandırdık. Mevcut araç parkımıza bu yıl itibari ile 6 tane yeni hizmet aracı kazandırdık. Çekül vakfı ile beraber gençlerimize 3 gün ilçemizde 3 gün de İstanbul' da tarihi eserlere sahip çıkma konusunda ”Kültürel Miras Eğitim Programı” düzenledik. Ramazan ayı içerisinde sinema geceleri başta olmak üzere tiyatro geceleri, sanat müziği konserleri yıl içerisinde bol miktarda oldu” diye konuştu.
 
2013 YILI PROJELERİ
2013 yılı projeleri ile ilgili de konuşan Başkan Tekin “Pazar yeri ve hayvan pazarının üzerinin kapatılması ile ilgili çalışmalarımız var. En büyük projemiz 50 yılı aşkın bir süreden beri kullandığımız kanalizasyonumuz, yağmur, su toplama kanalımız ve arıtma tesisimize 2013 yılında ilk kazmayı vurup başlayacağız. 105 km yeni kanalizasyon hattı döşeyeceğiz. Elektriklerin yer altına geçmesinden dolayı bir takım sıkıntılar olan ana caddemizin gerçekleşmesi de kanalizasyon olayı gerçekleştikten sonra yapılacak” dedi.    
 
Haber / Cihangir ARIK