Tedbirlerle, kazaların önüne geçildi

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, dün etkili olan kar yağışı öncesinde ana arterleri solüsyonladı. Yapılan solüsyon ve tuzlama çalışmaları neticesinde Kapaklı’da kar nedeniyl

GÜNDEM 28.01.2013 20:36:00 0
Tedbirlerle, kazaların önüne geçildi
Kapaklı Belediyesi yurdun birçok bölgesinde kar yağışının etkili olacağı ve Tekirdağ’ın da kar ve don olayından etkileneceği uyarısını dikkate alarak bir gün öncesinden tedbir aldı.
 
2 BİN LİTRE SOLÜSYON KULLANILDI
Kar yağışı haftasonu Trakya Bölgesinde etkili oldu. Kar yağışı sonrasında zaman zaman eksi dereceye düşen soğuk nedeniyle Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ana arterlerde solüsyon ve tuzlama çalışmaları yaptı. Belediye tuzlama ekipleri Pazar günü saat 11.00 da başlamış oldukları tuzlama işlemini dün sabah saat 08.00’a kadar sürdürdü. Bu çalışmalar kapsamında İlçe Trafik ekipleriyle iş birliği yapan Fen İşleri tuzlama ekibi, don nedeni ile trafik kazalarının yaşanma ihtimali olan ana arter ve kavşaklarda tuzlama yaparak önlem aldı. Yapılan çalışmalarda 2 bin litre solüsyon ve 2 bin kilogram da tuz kullanıldı.
 
KAZA YAŞANMADI
Ekipler 3 vardiya halinde çalıştı.  Çalışmalarda, Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, 1 adet kamyon, 1 adet tuzlama traktörü,  1 adet solüsyon tuzlama aracıyla cadde ve sokakların donmasını önlemek amacıyla çalışmalar gerçekleştirdi.  Özellikle servis saatleri de dikkate alınarak yapılmış olan solüsyon ve tuzlama çalışmaları sonrasında Kapaklı İlçesinde don ve kayma nedeni ile yaşanabilecek kazaların da önüne geçildi.
 
Haber/Asim YAVUZ