Kanuni ve Hürrem Sultan'lı tanıtım filmi

Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla HD kalitesinde 17 dakika 45 saniyelik bir Edirne tanıtım filmi hazırlandı. Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin

GÜNDEM 28.01.2013 19:50:00 0
Kanuni ve Hürrem Sultan
HÜRREM SULTAN, KANUNİ'Yİ EDİRNE'DE BEKLERDİ
Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapan Edirne'nin tarihi yerleri, köprüleri, nehirleri, Selimiye Camisi, turistlik yerler ve Kırkpınar güreşlerinin de yer aldığı filmde, Osmanlı padişahları tarafından yaptırılan tarihi yapılardan da söz edildi. Filmde, Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman da oyuncular tarafından canlandırıldı. Bu görüntülerin üzerine yapılan seslendirmede, 'Bazı padişahlarımız sefere Edirne sarayından gider, hatta tarihte adıyla ses getiren Hürrem Sultan dahi Kanuni Sultan Süleyman'ın sefer dönüşü, Edirne Sarayı'na gelerek büyük bir hasretle yolunu gözlerdi' denildi. Tanıtım filminde, güreşlerin Kırkpınar zamanında değil de tanıtım için iki pehlivana yaptırılması ise eleştiri aldı.
 
MAGAZİN TARAFI
Filmin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Duruer, "Tanıtım filminde güreşlerle ilgili bir tenkit geldi. Haklılar tabii ki. Senaryo şeklinde yapıldı. Kanuni'nin malum olduğu üzere eşi ile ilgili konu, biraz magazin tarafı. Biraz magazin katılması düşüncesi ile yapıldı. Ama gerek ses, gerek metin gerek çekimler ve müziği gayet uyumlu olarak değerlendiriyorum. Edirne ile ilgili yüzlerce film yapılabilir. Bu şekilde tanıtmak istedik" dedi.
 
Marmara Haber Merkezi