Proje Yazma Eğitimi’nin finali Çerkezköy’de

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Proje Yazma Eğitimlerinin finali Çerkezköy’de yapılıyor. Dün sabah başlayan eğitim 3 gün sürecek ve yarın akşam sona erecek. Eğitimin sonunda katılÄ?

GÜNDEM 21.01.2013 19:51:00 0
Proje Yazma Eğitimi’nin finali Çerkezköy’de
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen ‘Proje Yazma Eğitimi’ programının Çerkezköy ayağı dün başladı. 
 
SON EĞİTİM ÇERKEZKÖY’DE
ÇTSO Konferans Salonu’nda başlayan 3 günlük Proje Yazma Eğitimi’nin ilk gününde, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Kuruluş temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı. Eğitimle ilgili bilgi veren Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Berkay Habiboğlu Proje Yazma Eğitimi programlarına 2013 Ocak ayı başında başladıklarını anımsatarak “Bölgenin 15 farklı noktasında gerçekleşmesi planlanan ve tamamen ücretsiz olan bahse konu eğitim programımızın finalini Çerkezköy’de yapıyoruz. 6 farklı eğitmenin görev aldığı programın Çerkezköy’deki ayağında katılımcılar, Proje Yazma Eğitmeni Necmettin Yemiş tarafından bilgilendirilecek” diye konuştu.
 
PÜF NOKTALARI ANLATILACAK
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen eğitim programında, katılımcılara proje yazmanın temel ilkelerinin anlatıldığını söyleyen Berkay Habiboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde, proje hazırlarken, dikkat edilmesi gereken ana hususlar hakkında bilgi veriliyor. Öncelikle giderilmek istenen problem hakkında ‘Sorun Ağacı’ hazırlanıyor. Daha sonra proje ile gerçekleştirilmek istenen durum hakkında bilgi veren ‘Hedef Ağacı’ hazırlanmalı. Bir sonraki safhada proje ile ilgili mantıksal çerçeve oluşturulmalı. Bütçenin oluşturulması ile ilgili çalışmaların ardından da uygun strateji seçilmeli. Katılımcılar 3 gün boyunca alacakları eğitimlerde tüm bu aşamaların püf noktaları hakkında bilgi sahibi olacak
 
BİLGİ SAHİBİ OLACAKLAR
Habipoğlu, programda yalnızca teorik eğitim verilmediği ifade ederek  “3 günlük programımızın 1 günü teorik, 2 günü ise pratik eğitimden oluşuyor. Pratik eğitimde katılımcılar gruplara ayrılıyor. Her grup, kendi belirledikleri projeler üzerinde çalışmalar yapıyor. Gruplar daha sonra hazırladıkları projeler hakkında birbirlerine sunum yapıyor. U sistem sayesinde tüm grup elemanları projenin temelinin nasıl oluşturulduğuna dair teorik ve pratik anlamda bilgi sahibi olacak. Program sonunda tüm katılımcılara ‘Proje Yazma Eğitimi Sertifikası’ verilecek” diye konuştu.
 
Haber /Ahmet KARDEŞ