SUOyuncuları çocukları’ndan 'Düşler Bahçesine' davet

SUOyuncuları, ‘Düşler Bahçesi’ adlı çocuk tiyatrosu projeleri ile ikinci kez Türkiye turnesine çıkıyor. Ekip Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'deki çocukları 'Düşler Bahçesine' çağırıyor

KÜLTÜR SANAT 16.01.2013 19:39:00 0
SUOyuncuları çocukları’ndan
 SUOyuncuları, ‘Düşler Bahçesi’ adlı çocuk tiyatrosu projeleri ile ikinci kez Türkiye turnesine çıkıyor. Ekip Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'deki çocukları 'Düşler Bahçesine' çağırıyor! Toplumsal duyarlılık bilincini bu kez tiyatro ile birleştiren öğrenciler, proje ile Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de daha önce tiyatroyla hiç tanışamamış yaklaşık 2 bin çocuğa ulaşmayı amaçlıyor.
Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü Öğrencileri, ‘Düşler Bahçesi’ adlı çocuk tiyatrosu projeleri ile Anadolu'nun farklı şehirlerini gezerek çocuklar için sahne almaya devam ediyor.
AMAÇ 2 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK
Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü SUOyuncuları ‘Düşler Bahçesi’ adlı çocuk tiyatrosu projeleri ile ikinci kez Türkiye turnesine çıkıyor. SUOyuncuları 21–24 Ocak 2013 tarihleri arasında Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de ilköğretim öğrencisi çocuklarla buluşacaklar. Günde 2 kez sahneye konacak oyun ile 2 bin civarı çocuğa ulaşmak hedefleniyor. Tiyatronun ulaşamadığı yerlere giderek, çocuklara güzel bir anı armağan etmeyi amaçlayan öğrenciler, ilk kez bu proje ile İstanbul, Adana, Kayseri ve Hatay'da sahne almışlardı.
TİYATRONUN NASIL BİR SANAT OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ
Toplumsal duyarlılık bilinci ile bir sanat dalını birleştiren SUOyuncuları, “Tiyatroyla henüz tanışamamış gerek İstanbul'da, gerek Anadolu'nun değişik bölgelerinde milyonlarca insan ve çocuk bulunuyor. Çocuklara tiyatronun nasıl bir sanat dalı olduğunu göstermek ve onlara oyunumuzla ulaşmak amacıyla yola çıktık. Ayrıca yurt genelinde böyle projelerin az olduğunu tespit ederek, oyunumuzu İstanbul dışında Anadolu'nun farklı illerinde oynamaya karar verdik. Böylece, bir üniversite tiyatro kulübünün yapabileceklerini ve sonucunda oluşabilecek faydaları herkese göstermiş olacağız. Bununla birlikte farklı illerdeki öğrencilere ulaşıp onlara da farklı birer tecrübe yaşatmış olacağız” açıklamalarında bulundu.
GELENEKSEL HALE GELECEK
20 Ocak'ta yola çıkacak ekip 21 Ocak Pazartesi günü Tekirdağ'da, 22 Ocak Salı günü Edirne'de ve 24 Ocak Perşembe günü de Çanakkale'de sahne alacak. Mühendis, ekonomi ve sosyal bilimler öğrencilerden oluşan 8 kişilik SUOyuncuları ekibi ve Maltepe Belediyesi'nin desteği ile hayata geçecek bu proje, ileride geleneksel olarak farklı bölgelerde de gerçekleşecek.
Haber Merkezi