Arsalarını kura ile belirlediler

İpsala Ahırköy’de Köy Gelişim Alanı Projesi Kapsamında hak sahibi olan 27 kişi kura ile arsalarını belirledi.

GÜNDEM 11.01.2013 01:08:00 0
Arsalarını kura ile belirlediler
 İpsala Ahırköy’de Köy Gelişim Alanı Projesi Kapsamında hak sahibi olan 27 kişi kura ile arsalarını belirledi.
 
KÖY GELİŞİM ALANI PROJESİ
 
Önceki gün saat 11.00’da Borsa Ticaret Salonu’nda düzenlenen tapu töreninde kısa bir konuşma yapan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, daha önce bazı köylerde uygulanan Köy Gelişim Alanı Projesi’nin bugün Ahırköy’de uygulamaya konulduğunu belirterek projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
27 HAK SAHİBİ KURA İLE BELİRLENECEK
 
Tarımsal Altyapı ve Arazi Dağıtımı Edirne Şube Müdürü Cengiz Yaşar Saydam, “Daha önce toplulaştırmadan dolayı hak sahibi olan çiftçilere mevzuat gereği Köy gelişme alanında bırakılan arsaları bedeli karşılığında dağıtılacak. Bugün bunun kurasını çekiyoruz. 46 parselden 27 hak sahibi kura çekimiyle yerlerini belirleyecek. Kalanlarının da kanun gereği açık arttırma usulü ile satışı yapılacak” dedi.
 
ARSALARINI BELİRLEDİLER
 
Kaymakam Gürbüz’ün konuşmasının ardından 27 hak sahibi kuralarını çekerek, arsalarını belirledi. İlk kura çekimini yapan Ahmet Demir, 79/1 parselin kendisine çıktığını ve bu uygulamadan dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek yetkililere teşekkür etti. Kura çekimine İlçe Tarım Müdürü Akif Şaban Gündüz, AK Parti ilçe Başkanı Av.Murat Gürkan, Tapu Müdürü Adil Murat Vural, Ahırköy Muhtarı Hasan Demir ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi