Selden zarar gören arıcılara kovan dağıtıldı

Tekirdağ’ın merkez ve ilçelerinde ekim ayı içerisinde meydana gelen aşırı yağışlarda kovanları zarar gören arıcılara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 250 a

GÜNDEM 11.01.2013 00:48:00 0
Selden zarar gören arıcılara kovan dağıtıldı
 Tekirdağ’ın merkez ve ilçelerinde ekim ayı içerisinde meydana gelen aşırı yağışlarda kovanları zarar gören arıcılara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 250 adet boş kovan dağıtıldı.
 
Tekirdağ’da ekim ayı içinde meydana gelen selden zarar gören arıcılara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel idaresi tarafından destek geldi.
 
250 ADET KOVAN DAĞITILDI
 
Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tekirdağ İl Özel İdaresi işbirliği ile düzenlenen Boş Kovan Projesi kapsamında 250 adet boş kovan dağıtımı yapıldı. Çorlu, Çerkezköy, Saray ilçelerindeki selzede arıcılar kovanlarını yetkililerden teslim aldı. Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, “Arıcılık konusu hassas bir konudur. Floranın düzenlenmesi ve bal üretiminin artması önem arz etmektedir. Bu nedenle, projeyi selden zarar gören arıcılarımıza getirdik. 250 adet boş arı kovanını sizlere vermek suretiyle yaralarınızı bir nebze olsun sardığımızı düşünüyorum” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi