Tapu Kadastro’ya bin 571 metrekarelik alan

Çerkezköy Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

GÜNDEM 9.01.2013 23:18:00 0
Tapu Kadastro’ya bin 571 metrekarelik alan
 Çerkezköy Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
 
GÜZERGAH BELİRLENDİ
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri Asuman Azak ve Aynur Düzgün katılmazken, bir diğer meclis üyesi Zafer Erdağ ise 8. gündem maddesi oylamaya sunulmadan önce toplantıya iştirak etti. Toplantının ilk gündem maddesinde Zabıta Trafik Birimi’nin Toplu Taşıma Güzergahı konulu dilekçesi ile ilgili komisyon kararı görüşüldü. Komisyonun oybirliği ile aldığı karara göre yeni güzergah, “Kumlugeçit Başkaya Sokak-Şirin Sokak-Tuğba Sokak-Güveniş Caddesi-Uğur Mumcu Caddesi-Otogar-Altıyol Kavşağı-Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi-Devlet Hastanesi-Tugay-Ambardere mevkii ve aynı istikametten geri dönüş” şeklinde belirlendi. Komisyonun tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise ‘Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Pınarça Köyü su tahsilatının, Pınarça Muhtarlığı’na devredilmesi’ talebi görüşüldü. Bahse konu tahsilatın 2012 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılmaya başlandığını anımsatan Belediye Başkanı Ali Ertem, “2012’de de daha öncesinde Pınarça Köyü’nde uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak hizmetler yaptık. Köyün su problemini çözdük. 11 aylık dönemde yaklaşık 110 bin TL’lik su ücreti tahakkuk edildi. Bunun yaklaşık 67 bin TL’lik kısmı tahsil edildi. Kalan kısmın tahsilatı kapsamında konunun takipçisi olacağız” dedi.
 
TAHSİLATI MUHTARLIK YAPACAK
 
2014 yerel seçimlerine kadar su tahsilatın muhtarlık tarafından yapılabileceğini ifade eden Ali Ertem, “Seçimlerden sonra su tahsilatı Kapaklı Belediyesi tarafından yapılacak. Tüm bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan tek şey Pınarça Köyü sakinlerinin su probleminin belediyemiz tarafından çözüme kavuşturulmuş olmasıdır” diye konuştu. Komisyonun oybirliği ile aldığı tavsiye niteliğindeki kararın, meclis tarafından da kabul edilmesiyle, Pınarça Köyü’nün su tahsilatı, seçimlere kadar muhtarlık tarafından gerçekleştirilecek.   
 
BAL VE GÜLER ’HAYIR’ DEDİ
 
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından meclise sunulan ve görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilen yer tahsisi talebi görüşüldü. İstasyon Mahallesi 834 ada 3 parselde bulunan bin 571 metrekarelik alanın tahsisi, komisyon üyeleri Faruk Bal ve Aktaş Güler’in red oyuna karşılık komisyon tarafından oyçokluğu ile kabul edildi. Tapu Kadastro 14. Edirne Bölge Müdürlüğü yetkililerinin kendisini ziyaret ettiğini belirten Ali Ertem, “Çerkezköy’deki mevcut binada hizmet vermekte zorlandıklarını söylediler. Tapu ve Kadastro için arşivin çok önemli olduğunu, mevcut yerde arşiv bölümlerinin de olmadığını ifade ettiler. Bu nedenlerden dolayı, vatandaşa çok daha kaliteli bir şekilde hizmet verebilmek adına yeni bir bina yapabilmek için belediyemizden yer tahsisi talebinde bulundular” dedi.
 
BÖLGEYE CANLILIK KATACAK
 
CHP’li meclis üyesi Faruk Bal’ın tahsisi istenen bahse konu alanın merkezi olmaması yönündeki eleştirisini yanıtlayan Başkan Ertem, “Gerekçenizde bugün için haklısınız. Fakat Çerkezköy gün geçtikçe büyüyor. Kızılpınar ve Veliköy de ilçemize bağlandı. Önümüzdeki 10 yıl içinde Tepe mevkiinde de nüfus yoğunluğu artacak. Tüm bu etkenleri göz önünde bulundurduğumuzda, talep edilen İstasyon Mahallesi 834 ada 3 parsel gayet merkezi bir noktadadır. Tapu Kadastro Binası’nın yapılması, bahse konu bölgeye canlılık kazandıracaktır” ifadelerini kullandı. Komisyonun oyçokluğu ile aldığı tavsiye kararı, CHP grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. 
 
124 METREKARELİK FARKIN BEDELİ ALINACAK
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Zeki Baydar’a ait 804 ada 6 parsel ile belediyeye ait 805 ada 3 parselin takas talebi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. İmar İşleri Müdürü Esra Hasanoğlu, “Bahse konu belediye alanı, 124 metrekare daha fazla. Komisyonumuz fazla olan alanın bedelinin Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenip, Zeki Baydar’dan tahsil edilmesi kaydıyla takas talebini kabul etmiştir” dedi. Komisyonun oybirliği ile aldığı karar, meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ
 
Toplantıda daha sonra Şaban Bilgin’in takas talebine ilişinki komisyon raporu görüşüldü.  İmar Komisyonu, Şaban Bilgin’e ait 899 ada 1 parselin büyük bir kısmının imar revizyon uygulamaları sonucu yol ve refüjde kaldığı, ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için bahse konu parsel ile belediyeye ait 894 ada 1 ve 3 parsellerin takasına karar verdi. Takas işleminin miktar ve bedel gözetmeksizin yapılması yönündeki komisyon tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Hüseyin Koluaçık’ın Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445–1446 adalar ve çevresinde imar plan değişikliği talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Bölgede bulunan iki ayrı imar adasının birleştirilip, tamamının ‘Ticaret Alanı’ fonksiyonuna alınması, yapılaşma şartlarının emsal 2,5, maksimum yüksekliğin ise 30,50 olarak düzenlenmesi yönündeki komisyon tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
 
Komisyonun oybirliği ile kabul ettiği, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 891 ada 1 parsele ait plan değişikliği talebinin de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy 3. Etap 2. Kısım Revizyon Uygulama İmar Planları kapsamında kısmi imar planı değişikliği konusu görüşüldü. Komisyonun oybirliği ile aldığı plan değişikliği tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
İÇKİ RUHSATLARI YENİLENMEYECEK
 
Toplantıda daha sonra Zabıta Müdürlüğü’nün içkili yerler hakkındaki dilekçesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak’ın tamamı ile Barbaros Caddesi’nin belediye istikametinden sol taraf kapı no 13 ve sağ taraf kapı no 24’ten başlamak suretiyle Namık Kemal Bulvarı birleşimine kadar olan mevcut içkili yer bölgesinin iptal edileceğini söyleyen Ali Ertem, “Kazanılmış haklar, süresi doluncaya kadar devam edecek” dedi. İlçede içkili restaurantların bulunmasına karşı olmadığını söyleyen Ali Ertem, “Maalesef söz konusu bölgedeki içki ruhsatı verilen işletmeler adeta bir bar bir pavyon şeklinde faaliyet gösteriyor. Bu durumdan bölge halkı da oldukça rahatsız” şeklinde konuştu. Komisyonun konuyla alakalı tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.   
 
İMAR FONKSİYONU DEĞİŞTİRİLDİ
 
Toplantının son gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Fevzi Paşa Mahallesi 707 adada plan değişikliği yapılması talebi görüşüldü. Bahse konu adanın imar fonksiyonunun konut alanından ticaret alanına dönüştürülmesi yönündeki İmar Komisyonu tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Tüm gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 
1 YILDA 2 ACI YAŞADIM
 
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, kendisine çeşitli yollarla taziyede bulunan herkese teşekkür ederek “Allah herkesin geçmişine rahmet etsin. 1 yılda 2 acı yaşayan bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki acılar paylaşıldıkça azalıyor” dedi. Hem Çerkezköy Belediye Başkanı hem de Ali Ertem olarak 2012 yılının muhasebesini yapıp 2013 yılında daha neler yapılabileceği konusunda düşündüğünü söyleyen Ertem, “Bu yıl mevcut meclisimizin son çalışma yılı. 4 yıllık performansımıza bakarak Çerkezköy için çok hayırlı kararlar aldığımızı düşünüyor ve bunun 2013’te de böyle devam etmesini umuyorum” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin bir sonraki Meclis Toplantısı 1 Şubat Cuma günü saat 14.00’da yapılacak.
 
Marmara Haber Merkezi