Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe çağrısı

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) konferans salonunda dernek üyeleriyle bir araya gelen Trakya kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, ajans destekleri ile ilgili bilgiler vererek “2012 yı

GÜNDEM 9.01.2013 22:44:00 0
Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe çağrısı
 Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) konferans salonunda dernek üyeleriyle bir araya gelen Trakya kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, ajans destekleri ile ilgili bilgiler vererek “2012 yılında Ajansımız tarafından 21 milyon TL bütçeli mali destek programı açıklandı. Bu programa göre: Projeleriniz için 21 milyon TL ajansımız tarafından hibe ediliyor” dedi.
 
22 ŞUBAT’A KADAR BAŞVURULAR KABUL EDİLECEK
 
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından İktisadi Kalkınma programının içeriği ile ilgili bilgiler veren Üstün, “Toplam 21 milyon TL’lik bir kaynağın ayrıldığı Trakya Kalkınma Ajansı 2012/2013 Yılı Mali Destek Programları teklif çağrısı yayınlandı. Üç başlık halinde ilan edilen programlar için 25 Aralık tarihinden itibaren başvuru kabulüne başlanacağı açıklandı. Ajans tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili proje başvuruları 22 Şubat 2013 Cuma günü saat 18.30’a dek kabul edilecek.  Trakya Kalkınma Ajansı, hazırlamış olduğu TR21 Trakya Bölge Planı önceliklerine göre oluşturduğu üçüncü mali destek programını ilan etti. İktisadi Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma başlıkları altında duyurulan programlar aracılığıyla bölge paydaşlarına 21 milyon TL tutarında hibe desteği sağlanması planlanıyor. Sırasıyla 11 milyon TL, 6,5 milyon TL ve 3,5 milyon TL bütçeye sahip olan programlarda destek alacak proje başına ise yine sırasıyla 500 bin TL, 600 bin TL ve 300 bin TL azami destek sağlanacak” diye konuştu.
 
 KOBİ’LERE 11 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ
 
TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, kâr amacı güden kuruluşlara yönelik olarak hazırlanan İktisadi Kalkınma Programı ile KOBİ’lere büyük destek sağlamanın amaçlandığını ifade ederek “ Ajans başarılı bulduğu KOBİ projelerine 11 milyon TL geri ödemesiz destek imkânı sunuyor. Trakya Bölgesinde yenilikçilik ve çevresel sürdürülebilirlik yaklaşımıyla gelişim ve dönüşümün sağlanması ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla oluşturulan programa KOBİ’lerden yoğun ilgi olması bekleniyor.  Ajans, mali destek programlarıyla başta mahalli idareler olmak üzere kar amacı gütmeyen kurumların altyapı projeleri için de 6,5 milyon TL’lik bir program hazırlamış durumda. Teklif çağrısına çıkılan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile yapılacak altyapı yatırımlarıyla bölgenin sosyo-ekonomik yaşam seviyesi ve imkânlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu program sayesinde proje sahipleri proje bütçelerinin yüzde 75’e kadar olan kısmını hibe olarak Ajanstan alabiliyor” dedi.
 
YÜZDE 90’I HİBE OLARAK ALINABİLİYOR
 
 Kâr amacı gütmeyen kurumların yararlanabildiği bir diğer destek programının ise Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı olduğunu ifade eden Üstün, “Söz konusu programda bölgenin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesinin yükseltilmesi hedeflenirken başarılı proje sahipleri ajanstan toplam maliyetlerinin yüzde 90’ını hibe desteği olarak alma fırsatı bulabiliyor” diye konuştu. Proje sahiplerinin evraklarını tam ve eksiksiz teslim etmelerinin önemini vurgulayan Genel Sekreter Üstün, bu yılki başvuru sistemi hakkında da bilgiler verdi. Üstün, eski uygulamalardan farklı olarak proje sahiplerinin bu kez projelerini teslim etmeden önce internet üzerinden de giriş yapacaklarını söyledi. Genel Sekreter Üstün, başvuru rehberlerinde tarif edildiği gibi kayıt işlemlerini tamamlayanların projelerini kapalı zarf içinde taahhütlü posta yoluyla, kargo ile veya elden teslim edebileceklerini söyledi.
 
Marmara Haber Merkezi