Edirne’de büyük buluşma

“I. Balkan Buluşması” etkinliği kapsamında Karadağ, Romanya ve Moldovalı gazeteciler dün Edirne’ye geldi. Misafir gazeteciler, Saraçlar Caddesi’ni, Selimiye Camii ve II. Beyazid Külliyesi’ni gezdi

GÜNDEM 9.01.2013 22:37:00 0
Edirne’de büyük buluşma
 “I. Balkan Buluşması” etkinliği kapsamında Karadağ, Romanya ve Moldovalı gazeteciler dün Edirne’ye geldi. Misafir gazeteciler, Saraçlar Caddesi’ni, Selimiye Camii ve II. Beyazid Külliyesi’ni gezdi.
 
Trakya Gazeteciler Derneği’nin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Edirne Valiliği, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi işbirliği, Trakya Birlik ve Edirne Sanayi ve Ticaret Odası, Köy Koop Edirne Birliği’nin desteğiyle düzenlediği “Türk Basınının Balkanlarda Ayak İzleri” başlığı altında “I. Balkan Buluşması” etkinliği dev bir organizasyonla bugün gerçekleştirilecek. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önünde 09.30’da başlayacak olan etkinlik, saat 11.00’de sonra Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda panel, saat 14.30’da DSİ Konferans salonunda çalıştayla devam edecek.
 
ÖNEMLİ HAKLAR SAĞLIYOR
 
Trakya Gazeteciler Derneği’nin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Edirne Valiliği, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi işbirliği, Trakya Birlik ve Edirne Sanayi ve Ticaret Odası, Köy Koop Edirne Birliği’nin desteğiyle düzenlediği “Türk Basınının Balkanlarda Ayak İzleri” başlığı altında “I. Balkan Buluşması” etkinliği dev bir organizasyonla bugün gerçekleştirilecek. Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, yaptığı açıklamada, 10 0cak 1961 tarihinde kabul edilen 212 sayılı yasanın gazetecilere önemli haklar sağladığını söyledi.
 
EDİRNE’YE GELDİLER
 
Bu önemli günde Dernek olarak “Türk Basınının Balkanlarda Ayak İzleri” başlığı altında “I. Balkan Buluşması” etkinliği düzenlediklerini anımsatan Soydan, “Bu etkinlik kapsamında 10 ülkeden 50 yabancı gazeteciyi Edirne’ye getirdik. Bu meslektaşlarımızla örgütsel bir yapı oluşturarak Balkanlarda yaşayan azınlıkların yaşadığı sorunları, sıkıntıları dünya gündemine getireceğiz” dedi. Soydan bütün meslektaşlarını ve kamu kurum kuruluş temsilcilerini etkinliğe davet etti. Bu arada dün Edirne’ye gelen Karadağ, Romanya ve Moldovalı gazeteciler, Saraçlar Caddesi’ni, Selimiye Camii ve II. Beyazid Külliyesi’ni gezdi.
 
Marmara Haber Merkezi