Ege Denizi'nde deprem: 6,2

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul'un yanı sıra, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Çanakkale ve Çerkezköy’de de hissedildi. .

GÜNDEM 8.01.2013 20:19:00 0
Ege Denizi
 Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul'un yanı sıra, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Çanakkale ve Çerkezköy’de de hissedildi. .
BÜYÜKLÜĞÜ 6.2
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, dün saat 16.16 sıralarında Ege Denizi açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Edirne'nin Keşan ve Enez ilçeleri de depremi en şiddetli hisseden yerler oldu. Enez Kaymakamı Fatih Baysal, yaptığı açıklamada, depremi hissettiklerini, ancak herhangi bir can veya mal kaybının meydana gelmediği söyledi. Baysal, bölgede çalışmaların sürdüğünü ve depremden zarar gören yer olup olmadığı konusunda araştırmalarının olduğunu söyledi.
OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL
Tekirdağ Valiliği’nden depremle ilgili yapılan yazılı açıklamada “Bugün; saat: 16:16:06’da merkez üssü Ege Denizi açıkları olan, Çanakkale İlimize 90-100 km mesafede ve yerin 17.81 km derinliğinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, ilimiz ve ilçelerimizde de hissedilmiştir. Saat 18.00 itibarı ile ilimiz ve ilçelerinde 112 Acil Komuta Merkezlerine; AFAD, Jandarma ve Polis haber merkezlerine intikal  eden,  olumsuz bir durum söz konusu değildir. Deprem aktivitesi, 7/24  Afet  ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından takip edilmektedir” denildi.
Marmara Haber Merkezi