Şampiyonlar madalya ile döndü

Tekirdağ’da düzenlenen ve beş okulun katıldığı, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği “Liseli Gençler Güreş İl Birinciliği Turnuvası' yapılan müsabakaların

SPOR 7.01.2013 19:41:00 0
Şampiyonlar madalya ile döndü
 Tekirdağ’da düzenlenen ve beş okulun katıldığı, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği  “Liseli Gençler Güreş İl Birinciliği Turnuvası' yapılan müsabakaların ardından sona erdi. Tekirdağ’ı bir önceki yılda şampiyon olarak temsil etme hakkını kazanan Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı, bu yılda Kocaeli’nde yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Gurup maçlarında gurur tablomuz olacak. 12 güreşçi ile şampiyonaya katılan Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı, turnuvadan 6 altın. 4 gümüş ve 2 bronz madalya ile döndü.
 
Liseli Gençler Güreş İl Birinciliği Turnuvası’nda Tekirdağ’da geçtiğimiz yıl birinci olarak ve ilimizi Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazanan Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı, şampiyonluğu bu yıl da kimselere bırakmadı.
 
YİNE FAVORİYDİ
 
Şampiyonluğun en büyük adaylarından olan ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı, takım halinde birinciliği aldı. 12 güreşçi ile şampiyonaya katılan Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı, turnuvadan 6 altın. 4 gümüş ve 2 bronz madalya ile döndü. Tekirdağ Atatürk Spor Salonu’nda 3 Ocak Perşembe günü düzenlenen şampiyonaya temsilcimiz Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yanı sıra Çorlu M. Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lises, Çorlu Mimar Sinan Lises, Tekirdağ Ticaret Meslek Lisesi ve Çorlu Ticaret meslek Lisesi güreş takımları katıldı.
 
87 PUANLA BİRİCİ OLDULAR
 
Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı,Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve beş okulun katıldığı Liseli Gençler Güreş İl Birinciliği Turnuvası’nda 87 puanla birinciliği aldı. Turnuvada
 
61 puan toplayan Çorlu M. Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı 2.,
 
24 puan toplayan Tekirdağ Ticaret Meslek Lisesi Güreş Takımı ise 3. oldu. Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güreş Takımı elde ettiği 1.’likle Tekirdağ’ı ve ilçemizi Kocaeli’nde düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası grup maçlarında temsil etmeye hak kazandı.
 
HEDEFİ 12’DEN VURDULAR
 
Liseli Gençler Güreş İl Birinciliği Turnuvası’nda Çerkezköyü temsil eden +94 kiloda Mehmet Aba, 96 kiloda Emre Palaz, 84 kiloda Hasan Namaz, 74 kiloda İsa Sezgin, 66 Halit Tekden ve 55 kiloda Emre Andıç 1. oldular. Turnuvada 74 kiloda mücadele eden Uğur Soy, 60 kiloda mücadele eden Muhammed Yakut, 50 kiloda mücadele eden Abdullah Karataş ve 46 kiloda mücadele eden Eyüp Zey 2. olurken; 60 kiloda mücadele eden Mehmet Fatih Ekinci ve Burak Barış Ergün ise 3.’lük elde etti.
 
CANDAŞ TEŞEKKÜR ETTİ
 
Elde edilen başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fahri Candaş, “Başta Kaymakamımız Ayhan Bayhan, Belediye Başkanımız Ali Ertem ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Hamdi Zenginal olmak üzere desteği ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 
KOCAELİ’NDE DE BAŞARI BEKLİYOR
 
Haftada 3 gün okulun Güreş Salonu’nda yapılan antrenmanlarla grup maçlarına hazırlandıklarını ifade eden Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Burhan Öztürk, öğrencilerine inandığını ve Kocaeli’nde düzenlenecek olan grup maçlarından da başarılı bir sonuçla döneceklerine inandığını söyledi. Öztürk ayrıca bu zorlu süreçte kendilerinden maddi manevi hiçbir desteği esirgemeyen Dönerce işletmesini, genç sporcularla birlikte ziyaret ederek işletme sahibi Kubilay Demir’e teşekkür etti. 
 
KATKIM OLDUYSA NE MUTLU BANA
 
Çerkezköy’e büyük gurur yaşatan genç güreşçileri tebrik eden Dönerce işletmesi sahibi Kubilay Demir, “Genç kardeşlerimin böylesi bir başarıyı elde edeceklerine inandığım için kendilerine destek olmak istedim. Kazanılan başarıda en ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana” dedi. Genç güreşçilere bundan sonraki spor hayatlarında da başarılar temennisinde bulunan Demir, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Marmara Haber Merkezi