Engelli yakınlarına indirimli su

Babaeski Belediye Meclisi 2013 yılının toplantısında engelli vatandaşların su kullanımının indirimli olması kararlaştırıldı.

GÜNDEM 4.01.2013 20:42:00 0
Engelli yakınlarına indirimli su
 Babaeski Belediye Meclisi 2013 yılının toplantısında engelli vatandaşların su kullanımının indirimli olması kararlaştırıldı.
 
ENGELLİ YAKINLARI DA YARARLANABİLECEK
 
Sadece engelli durumunda olan su aboneleri indirimli tarifeden yararlanırken 2013 yılından itibaren birinci derece yakınlarına bakmakla yükümlü olan ve bunu belgeleyen vatandaşlarda yararlanabilecekler.
 
DEĞİŞİKLİĞE GİTTİK
 
Engelli vatandaşların su kullanımının indirimli olduğunu, birinci derece yakınlarına bakmakla yükümlü olan engelli vatandaşlarında indirimli su kullanabileceğini belirten Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, "Babaeski Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla çok güzel bir uyum yakaladık. İlçemiz için tarihi kararlara imza atarken ilçemizde uygulanan bazı kararlardaki eksiklikleri de gidermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda sadece engelli vatandaşlarımızın yararlanabildiği indirimli su tarife ücretlerinde belediye meclisimizin kararı ile değişikliğe gittik. Çünkü ufak yaşta engelli çocuklarımızı bakmakla yükümlü olan ya da evlerinde birinci derece engelli yakınlarını bakmakla yükümlü olan vatandaşlarımız indirimli tarife ücretlerinden yararlanamıyorlardı” dedi.
 
MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRDIK
 
Aldıkları karar ile vatandaşların bu mağduriyetlerini gidermiş olduklarını ifade eden Hacı “Bundan sonra vatandaşlarımız yakınlarına ait getirdikleri rapor ve birinci derece yakını olduklarını beyan eden evraklarla belediyemize başvuracaklar ve indirimli su tarife ücretlerimizden yararlanmaya başlayacaklardır. Sosyal Belediyecilik demek adı üstünde insan odaklı hizmetler, insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda projeler üreten belediye demektir. Bizler bu felsefemizden asla ödün vermeyeceğiz. Babaeski Belediyesi yaptığı çalışmalar, hizmetler ile Trakya'da örnek teşkil eden bir belediyedir ve örnek olmaya devam edecektir” diye konuştu.
 
Haber / Cihangir ARIK