Günde en az 1 yumurta

YAŞAM SAĞLIK 4.01.2013 19:54:00 0
Günde en az 1 yumurta
 Yapılan bir araştırmada yumurtanın, özellikle büyüme çağındaki çocukların vücutlarına zindelik verdiği ve zihinsel aktivitelerini artırarak derslerinde başarılı olmasını sağladığı belirtildi.
 
Uzmanlar, sağlıklı ve dengeli beslenme için hayvansal gıdaların mutlaka düzenli şekilde alınması gerektiğini belirtti.
 
EN KALİTELİ PROTEİN YUMURTADA
 
Tüm gıdalar arasında en kaliteli proteini yumurtanın içerdiğini kaydeden uzmanlar, biyolojik değeri yüksek olan proteinlerin yumurtada bol miktarda bulunduğunu açıkladı. İçinde barındırdığı aminoasitler, proteinler ve vitaminlerle yumurtanın besleyici değeri en yüksek gıdalardan olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Yumurta, beslenme açısından çok önemli bir gıda maddesidir. İçerisinde insan vücudunda sentezlenemeyen bol miktarda aminoasit var.  Besleyici değeri en yüksek gıda maddelerinden biri olduğu için özellikle büyüme ve gelişme çağındaki bebeklerin, çocukların, okula giden öğrencilerin, mutlaka günlük tüketmesi gereken temel gıdalardan bir tanesidir” ifadelerini kullandı.
 
ZİHİNSEL AKTİVİTELERİ ARTTIRIR        
 
Kahvaltıda düzenli olarak yumurta tüketen çocukların okulda daha başarılı olduklarına dikkat çeken uzmanlar, yumurtanın çocukların hem vücutlarının zinde olması, hem de zihinsel aktivitelerini artırdığını dile getirdi. Yumurtanın zihinsel faaliyetler için önemine dikkat çeken uzmanlar, “Anne ve babalar mutlaka çocuklarına kahvaltıda yumurta yedirmeli. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların her gün en az 1 yumurta yemeleri lazım” şeklinde konuştu.
 
BİR BÜTÜN OLARAK TÜKETİLMELİ
 
Yumurtanın sarısının besleyici değerinin daha yüksek olduğunu aktaran uzmanlar, bazı çocukların yumurtanın sadece sarısını veya akını tüketme eğiliminde olduğunu, yumurtanın mümkün olduğunca bir bütün olarak tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ