2013’te Çerkezköy’ün çehresi değişecek

2013 yılında hayata geçirecekleri projeler ile ilgili bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2013 yılında kültür merkezi, tek katlı yer altı otoparkı, spor alanları, kapalı yüzme havuzu, ?

GÜNDEM 2.01.2013 22:20:00 0
2013’te Çerkezköy’ün çehresi değişecek
 2013 yılında hayata geçirecekleri projeler ile ilgili bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 2013 yılında kültür merkezi, tek katlı yer altı otoparkı, spor alanları, kapalı yüzme havuzu, Çerkezköy Şehir Stadyumu, yapay gölet, projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Çöp konteynırlarının yer altına alınacağını ifade eden Başkan Ali Ertem, su şebekesinin de yenileneceğini ifade etti.
 
2013 yılında önemli projelere imza atacaklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, projelerle ilgili bilgi verdi.
 
KÜLTÜR MERKEZİ İHALEYE ÇIKIYOR
 
2013 yılında gerçekleştirmek istedikleri en önemli projelerden birinin Kültür Merkezi projesi olduğunu söyleyen Başkan Ali Ertem, Kültür Merkezi için yer belirleme ve proje çalışmalarının tamamlandığını, merkezin Bağlık Mahallesi Narin Caddesi Şerifoğlu Sokak’ta bulunan 324 ada 2 parseldeki 7 bin 800 metrekarelik alana inşa edileceğini ve en kısa sürede projenin ihalesinin yapılıp çalışmalara başlanılacağını söyledi.
 
TRAFİK RAHATLAYACAK
 
Kaldırım çalışmaları kapsamında Atatürk Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı ile Altıyol Kavşağı arasında kalan kısmında kaldırım çalışması yapılacağını ifade eden Başkan Ali Ertem, Atatürk Caddesi ile Öztrak Caddesi arasında kalan kısımda yeşil alan ve park alanı çalışması yapılması için ihale hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Daha önce bu bölgede 2 katlı bir yeraltı otoparkı yapmak istediklerini anımsatan Ertem, “Üstünde de dükkanlar yaparak yeni bir çarşı oluşturmayı planlıyorduk. Fakat birileri bu düşüncemize karşı çıktılar ve adli makamlara itirazda bulundular. Mahkeme onları haklı buldu” dedi. Bu bölgede tek katlı bir yeraltı otoparkı yapmaya karar verdiklerini ifade eden Ertem, yeraltı otoparkının üstüne de dükkan yerine yeşil alan-park yapacaklarını ve halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.  
 
SICAK ASFALT DEVAM EDECEK
 
2013 yılında Barbaros ve Güveniş Caddeleri’nin kaldırım-peyzaj düzenlemeli çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Ertem, Barbaros Caddesi, Güveniş Caddesi, Atatürk Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi’nde sıcak asfalt yol kaplama çalışmaları için ihale hazırlıklarının devam ettiğini, ihaleyi yapıp bir an önce çalışmalara başlamayı ve asfaltlama çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamayı planladıklarını ifade etti.
 
SEMT PAZARI VE SPOR ALANI YAPILACAK
 
Çerkezköy’de 2013 yılında bazı noktalara semt pazarı ve spor alanları da yapılacağını söyleyen Başkan Ali Ertem “ilçedeki semt ve spor alanlarını daha da çoğaltacaklarını belirterek “ Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlugeçit mevkiinde yaptığımız Açık Spor Tesisi’nin benzerleri Bağlık Mahallesi ile Fatih Mahallesi’ne de yapılacak” diye konuştu.
 
KAPALI YÜZME HAVUZU YAPILACAK
 
“İstasyon Mahallesi’nde bulunan eski kapalı spor salonunun yerine yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşa etmeyi planlıyoruz” diyen Ertem, kapalı yüzme havuzu ile ilgili proje çalışmalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüklerini ifade ederek “2013 yılı içinde ihalesini yapıp çalışmalara başlamak istiyoruz” diye konuştu. 
 
ŞEHİR STADYUMU YAPILACAK
 
Çerkezköy’de yıllardır stadyum özlemi çekildiğini ifade eden Başkan Ertem, Namık Kemal Bulvarı’nda bulunan Kapalı Spor Salonu’nun arkasındaki alanda Çerkezköy Şehir Stadyumu yaparak bu özlemi dindirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu projede de Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak hareket edileceğini söyleyen Ertem “2013 yılı içinde çalışmalara başlanılmasını hedefliyoruz” dedi.
 
EN BÜYÜK PARKI İNŞA EDECEĞİZ
 
Yeni Çerkezköy Otobüs Terminali’nin yapımının devam ettiğini söyleyen Ali Ertem, terminalin tamamlanmasının ardından mevcut otogarın yıkılacağını ve bu alanda rekreasyon çalışması yapılacağını ifade etti. 20 bin metrekarelik alanda Çerkezköy’ün en büyük parkını inşa edeceklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ertem, yeni alanda, düğün salonu, dükkanlar, cafeler, restaurantlar, spor alanları, dinlenme alanları, yeşil alanlar, park alanları ve en önemlisi de 3 bin 500 metrekarelik yapay gölet olacağını söyledi.
 
KONSEY BİNASININ YAPIMINA BAŞLANACAK
 
2013 yılında Ambardere mevkiindeki yolların tümünün 2 kat soğuk asfalt ile kaplanacağını ifade eden Başkan Ertem, “İhale çalışmalarının gerçekleşmesinin ardından mayıs ayında çalışmalara başlamak istiyoruz. 2013’te Kent Konseyi Binası’nın yapımına da başlanılacak. Kent Konseyi Binası Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesi 440 ada ile 321 ada arasında kalan Narin Kavşağı’ndaki mevcut yeşil alana yapılacak” dedi. 
 
KONTEYNIRLAR YER ALTINA ALINACAK
 
“İlçe genelinde otobüs duraklarını tek tip haline getirilerek şehre modern bir hava katacağız” diyen Ali Ertem, çöp konteynırlarının da yeraltına alınacağını ve bu uygulamayı Atatürk Caddesi’nden başlatacaklarını söyledi.
 
ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ PROJESİ
 
‘Elektronik Denetleme Sistemi’ projesi çalışmalarına da 2013 yılında başlayacaklarını söyleyen Ertem, ilçede 7 noktada hareketli kamera sistemi, 6 noktaya kırmızı ışık ve hız ihlal sistemi ve 3 noktaya da plaka okuma sistemi kurmayı planladıklarını ifade etti.
 
DEVAMLI VE YÜKSEK BASINÇLI İÇME SUYU
 
2013 yılında Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmalarının da tamamlanacağını belirten Ertem, Çerkezköy’ün nüfusunun her yıl yaklaşık yüzde 8 oranında arttığını ifade ederek, nüfus artışına paralel olarak doğabilecek su ihtiyacını önceden karşılayabilmek adına Ambardere Adalar mevkiinde 2 derin su kuyusu daha açacaklarını söyledi. Ertem, 8 bin tonluk su deposu çıkışına da hidrofor sistemi ve jeneratör kurarak bölgeye devamlı ve yüksek basınçlı içme suyu verilmesini sağlayacaklarını ifade etti.  
 
SU ŞEBEKESİ YENİLENECEK
 
“Hükümet Caddesi’nde Bahçıvan Köprüsü ile Altıyol Kavşağı arasındaki su şebekesi 800 milimetrelik çelik boru ile yenilenecek” diyen Ertem, “Çorlu Deresi ile Pınarça Deresi geçiş noktalarına da 2 kafes körü yapılacak. Atık Su Arıtma Tesisi ile Kolektör Hattı projelerinin ihaleleri gerçekleştirilip yapım çalışmalarına 2013 yılı içinde başlanılacak. Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulmasına yönelik çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ