Has Yunus Bey Türbesi onarılıyor

Edirne Valisi Hasan Duruer’in 9 Eylül 2012 günü Edirne'nin Enez ilçesindeki incelemeleri sırasında Has Yunus Bey ve bahçesinde bulunan tarihi Osmanlı Mezarlığının temizlenmesi ve bakım çalışmalarına

GÜNDEM 2.01.2013 22:00:00 0
Has Yunus Bey Türbesi onarılıyor
 Edirne Valisi Hasan Duruer’in 9 Eylül 2012 günü Edirne'nin Enez ilçesindeki incelemeleri sırasında Has Yunus Bey ve bahçesinde bulunan tarihi Osmanlı Mezarlığının temizlenmesi ve bakım çalışmalarına başlanılması hususunda vermiş olduğu talimat neticesinde başlatılan onarım çalışmaları devam ediyor.
 
OSMANLI DOKUSU GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI
 
Edirne Valiliğinin sağlamış olduğu finansmanla, Enez Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran tarafından yürütülen restorasyonun tarihi yapının orijinal dokusuna dönmesi için çalışmalar sürüyor. Türbenin orijinal dokusunu değiştirmeden üzerinde çalışmalar yapılarak ve özellikle iç duvarlardaki sıvaların dökülerek horasan harcı ile sağlamlaştırıldı. Zeminde ise betonun altında orijinal Osmanlı dönemi taban döşemesi gün yüzüne çıkarıldı.
 
ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
 
Türbenin çatı kiremitleri onarılırken 18 dönüm arazi üzerinde bulunan mezarlık alanı da temizlenerek, toprak altında kalan 18 ve 19. Yüzyıla ait mezar taşları da çıkartılarak yerleri dikildi. Çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.
 
Marmara Haber Merkezi