AK Parti siyasi ömrünü tamamladı

Bengü Türk Televizyon Kanalı’nın Günün Raporu programın dünkü konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen oldu.

SİYASET 1.01.2013 19:53:00 0
AK Parti siyasi ömrünü tamamladı
 Bengü Türk Televizyon Kanalı’nın Günün Raporu programın dünkü konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen oldu.
 
HEDEFTEKİ KURUM TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
 
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Günün Raporu Programı’nda AK Parti’nin ‘İleri Demokrasi’ anlayışını eleştirdi. Geçtiğimiz yıllarda Bülent Arınç’a suikast yapıldığı iddiası ile Kozmik Oda’ya girildiğini ifade eden MHP’li milletvekili Bülent Belen, “Kozmik Oda’ya girilmesi Türk Adalet Sistemi açısından bir milattır. Kozmik Oda’daki bilgilerin kimlerin eline geçtiği bilinmemektedir” dedi. Tüm yaşananlara bakıldığında hedefteki kurumun Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunun anlaşıldığını söyleyen Belen, “AK Parti siyasi ömrünü tamamlamıştır. Dünyada 3 dönemden fazla iktidar olan bir siyasi parti daha yoktur” ifadelerini kullandı.
 
MAĞDUR POLİTİKASI ARTIK İŞLEMİYOR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye Başkanlık Sistemi’ni getirerek adeta krallı kurmaya çalıştığını iddia eden Bülent Belen, “Milletimiz tüm bunları fark etti. Yapılan kamuoyu anketlerinde Ak Parti’nin puanlarında meydana gelen düşüş , ‘Mağdur Politikası’nın artık işlemediğini gösteriyor” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın halkın gözüne bakarak ‘Beni de dinliyorlarmış’ dediğini söyleyen Belen, “Başbakan ektiğini biçiyor. Sen milleti nasıl dinlediysen başkaları da seni dinler. Maalesef görüyoruz ki AK Parti hükümeti hukuksuzluğu gelenek haline getirmiş. Adına da ‘İleri Demokrasi’ diyorlar” ifadelerini kullandı. İnsanların adalete olan güvenini yitirmesi sonucu haklarını aramak için başka yerlere gidebileceğine dikkat çeken Milletvekili Belen, “Böylesi bir durum bir ülkede gayri meşru yapılaşmayı güçlendirir” dedi.
 
PROJELER BİZE AİTTİ
 
AK Parti’nin sağlık ve eğitim sektöründe altyapı hazırlıkları tamamlanmadan uygulamaya geçtiği için hüsrana uğradığını kaydeden Bülent Belen, “Hükümetin uygulamaya koymak istediği sigorta sistemi ve 4+4+4 eğitim sistemi Milliyetçi Hareket Partisi’nin projesiydi. AK Parti konusunda uzman olmayan kişilerle çalıştığı için projeleri sulandırdı” dedi. Yüzde 99,5’i Müslüman olan bir devletin din derslerinde çocuklarına İslamiyet’i öğretmek zorunda olduğunu söyleyen Belen, “4+4+4 ile ilgili 3 önerge sunduk. Kuran’ı Kerim dersi ve Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatı seçmeli ders olsun ve üniversitelerde başörtü serbest olsun dedik. Bu önergelerimiz dindar olduklarını iddia eden AKP’li vekiller tarafından reddedildi” diye konuştu.
 
BÜYÜKŞEHİR, OSLO’DA TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİLEN SÖZÜN ÜRÜNÜDÜR
 
AK Parti’nin Büyükşehir konusunda da hatalı davrandığını öne süren Bülent Belen, “Büyükşehir Kanunu, AK Parti’nin Oslo’da pkk’lılara verdiği sözün karşılığıdır” dedi. MHP olarak Büyükşehir yasasına karşı olmadıklarını söyleyen Belen, “Biz yasanın uygulanış biçimine karşıyız. 16 bin 82 köy tüzel kişiliği kaldırıldı. Belde Belediyeler kapatıldı. Gerçekleştirilmek istenen uygulama ile vatandaşla yönetim arasındaki ara daha da açılacak” dedi. Büyükşehir Kanunu ile adeta yeni derebeylikler oluşturulmak istenildiğini savunan Bülent Belen, Büyükşehir Belediyeleri ile diğer illerin farklı kanunlara tabi olacağına dikkat çekerek, “Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır” dedi.
 
BAŞBUĞ DA EYALET SİSTEMİNİ İSTİYORDU
 
Başbakan Erdoğan’ın ülkeye eyalet sistemini getirmek istediğini belirten MHP’li milletvekili Bülent Belen, “Eyalet Sistemi Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de gerçekleştirmek istediği bir projeydi. Fakat Başbuğ’un bu sistemi kitabında kaleme aldığı yıllardaki ülkenin içinde bulunduğu durum ile mevcut durum aynı değil” dedi.
 
VERGİ REKORTMENLERİNDE YER ALMIYORLAR
 
AK Parti hükümetinin seçimleri kazanmak için ‘Yoksullaştır, Sadakaya Muhtaç Et, Sadaka Ver ve Oyunu Al’ politikası izlediğini iddia eden Belen, televizyonlarda boy gösteren ve hunharca para harcayan bazı iş adamlarının vergi rekortmenleri listesinde yer almadığını ifade ederek “Eğer bu kadar para harcayabiliyor ve vergi rekortmenleri listesine giremiyorsan vergi kaçırıyorsun demektir” ifadelerini kullandı.
 
BUNUN ADI PEŞKEŞ ÇEKMEKTİR
 
AK Parti’nin bütün stratejilerini yolsuzluk üzerine kurduğunu savunan Bülent Belen, “Günde 2 milyon 282 bin TL geliri olan köprü ve otoyolları 5 milyar dolara 25 yıllığına ihale ettiler. Bahse konu köprü ve yollar 5 yılda bu parayı kazanabiliyor. Bunun adı peşkeş çekmektir. Hükümet hiçbir endişe duymadan milli değerleri, stratejik kurumları özelleştiriyor” dedi.
 
DIŞ BORÇ 466 MİLYAR DOLAR
 
Türkiye’nin borç batağında yüzdüğünü ileri süren MHP’li Belen, “Başbakan IMF’ye olan borcun bittiğini hatta IMF’ye borç verir hale geldiğimizi söylüyor. Ülkenin borcu daha da arttı. Dış borç 466 milyar dolara çıktı. Bu Cumhuriyet tarihinin en önemli borçlanmasıdır” dedi. Hükümetin dış politikada çağ atladığını kaydeden Belen, kendi ülkesinde halkının güvenliğini sağlayamayan AK Parti hükümetinin, komşu ülkelere istikrar ve güvenlik ihraç etmeye çalıştığını ifade etti.
 
AK PARTİ İKTİDARINA SON VERECEĞİZ
 
MHP’nin kurultayını yaptığını ve yollara döküldüğünü belirten Bülent Belen, “Hiçbir kaygımız yok. Halkımıza ülkenin içinde bulunduğu durumu tüm çıplaklığı ile anlatacağız. 2014’teki yerel seçimlerde AK Parti iktidarına yerel bazda son vereceğiz” dedi. Bülent Belen konuşmasının sonunda 2013 yılının tüm Türk Milleti’ne hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
 
Marmara Haber Merkezi