Trakya yeni yıla sokak partileriyle girdi

Edirne'de ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi'nde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olmasına rağmen yerel grupların sahne aldığı konserl

GÜNDEM 1.01.2013 19:29:00 0
Trakya yeni yıla sokak partileriyle girdi
 Edirne'de ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi'nde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olmasına rağmen yerel grupların sahne aldığı konserler ve havai fişek gösterileriyle yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Tekirdağ'da belediyenin organize ettiği eğlencede Nilay Dorse 2 bin kişiyi coştururken, Kırklareli'nde ise 4 bin kişi sokak partisinde yeni yıla merhaba dedi.
 
Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi.
 
10 BİN KİŞİ KATILDI
 
Akşam saat 22.30'dan itibaren ise caddede oluşturulan sahnede Salih ve Fasıl Grubu ve Murat Önal-Best Project konser vermeye başladı. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 10 bin kişi trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ni doldurdu. Ellerindeki maytapları ve çakmakları yakan yaklaşık 10 bin kişi hep bir ağızdan 10'dan geriye saydı ve saatler 24.00'ı gösterince coşkuyla '2013'yü karşıladı. Yeni yıla girildiği an kentin 3 ayrı tarafından yüzlerce havai fişek atıldı. Gökyüzünü aydınlatan havai fişekler komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan'dan da göründü. Caddede toplananlar yeni yılın ilk dakikalarını Güney Koreli şarkıcı Psy'nin Gangnam Style şarkısına eşlik etti.
 
SOĞUK HAVADAN KORUNMAYA ÇALIŞTILAR
 
Edirne'de sıfırın altında 1 derece olan soğuk hava nedeniyle sahne alan yerel sanatçılar ve orkestrası için sahneye elektrikli ısıtıcılar konulurken, orkestra üyeleri konser boyunca ısıtıcıların önünde durarak soğuk havadan korunmaya çalıştı. Yeni yıla soğuk havaya rağmen sokakta girmeyi tercih edenler yerel grupların çaldığı şarkılarla gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi.
 
TEKİRDAĞ'DA SOKAK PARTİSİ
 
Tekirdağlılarda yeni yıla belediyenin organize ettiği sokak partisiyle girdi. Cengiz Topel Meydanı'nda sokak eğlencesinde sahneye yerel sanatçı Nijat Ayvaz ile şarkıcı Nilay Dorsa çıktı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eğlencede Nijat Ayvaz, yöresel şarkılarla alandakileri coştururken, sahneye fırlayan roman çocuklar oyun havalarıyla gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye yüzünde maskesi ve kırmızı pelerini ile çıkan Nilay Dorse ilk olarak albümünde yer alan “harbi kız” adlı parçayı seslendirdi. Saatler 24.00'ı gösterdiğinde sahneye Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ve Ali Kılıç'ı da alan Nilay Dorsa 10'dan geriye doğru sayarak yeni yıla merhaba dedi. Daha sonra ise havai fişekler gösterisi yapıldı. Yen yılı sokakta karşılayanlar gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi.
 
KIRKLARELİ'NDEKİ EĞLENCELER
 
Kırklareli'nde de yaklaşık 4 bin kişi yeni yıl için tercihini vilayet meydanından yana kullandı. Saatler 24.00'ı gösterdiğinde meydana toplananlar yerel sanatçıların sahne aldığı eğlencelerle yeni yıla merhaba dedi.
 
HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ İLE SONA ERDİ
 
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan saatler 24.00'ı gösterdiğinde eğlenceye katılanlara yeni yılda mutluluklar dilerken yeni yılın herkese sağlık mutluluk getirmesini temenni etti. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü yeni yılda özellikle eğlence mekanları çevresinde ve vilayet meydanında halkın rahat ve huzurlu bir yeni yıl geçirmesi için yoğun güvenlik önlemlerini aldı. Eğlenceler yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi