Veliköy ÇPL rakibine diş geçiremedi

Okullar arası Genç Kızlar İl Birinciliği Voleybol karşılaşmasında ilçe okullarımızdan Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol

SPOR 1.01.2013 19:07:00 0
Veliköy ÇPL rakibine diş geçiremedi
 Okullar arası Genç Kızlar İl Birinciliği Voleybol karşılaşmasında ilçe okullarımızdan Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı karşı karşıya geldi. Çok kötü bir oyun sergilediği karşılaşmada rakibine 3-0’lık skor ile mağlup olan Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı iddiasını  diğer maçlara bıraktı.
 
Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı konuk ettiği Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi  Genç Voleybol Takımına 3-0 yenildi.
 
KAPALI SPOR SALONU’NDA OYNANDI
 
Pazartesi günü Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan karşılaşmaya Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı sahaya Sude, Hatice, Ezgi, Tuğba, Telli ve Ayşenur Altısı ile çıkarken rakibi Saray Mustafa Elmas Arıcı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ise Funda, Canan, Filiz, Senem, Gülçin ve Hilal kadrosuyla çıktı. İlk set ortada başlarken maçta ilk sayıyı Veliköy Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımından gelirken rakibi Saray Mustafa Elmas Arıcı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı da cevap vermekte gecikmedi. Karşılıklı sayılarla oynanan maçta ilk teknik molaya bir sayı farkla 8–7 Saray ekibi girdi
 
SARAY EKİBİ TOPARLANDI
 
İlk teknik moladan sonra toparlanan Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı maça hızlı başladı. İki takımın da birbirini denediği maçta karşılıklı sayılarla geçerken Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımından Funda’nın yaptığı smaçlarla rakibini zorladı. Servis hatalarının da ağırlıklı olduğu oyunda 16 – 14 skorla Saray ekibi ikinci teknik molaya da önde girdi.
 
İLK SETİ SARAY EKİBİ ALDI
 
Maçın yirminci sayılarında temposunu artıran Veliköy Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı öne geçmesini bildi. Ancak alınan molanın ardından toparlanan Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi bulduğu sayılarlarla skoru 23-23’e getirdi. Kullandığı servisten ve Veliköy ÇPL’nin hatasından iki sayı bulan Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi ilk seti 25-23 kazanarak durumu 1-0 yaptı.
 
VELİKÖY ÇPL FIRTINA GİBİ GİRDİ
 
Karşılaşmanın ilk setini kaybeden Veliköy Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ikinci sete fırtına gibi girdi. Etkili servislerle rakibini oyundan ekarte eden Veliköy ÇPL üst üste sayılar buldu. Oyun disiplini tamamen elinde tutan Veliköy ekibi Sude’nin yaptığı smaçlarla aradaki sayı farkını açarak ilk teknik molaya 8–1 gibi 7 sayılık bir averajla girdi. Takım içerisinde tamamen uyum sağlayan Veliköy Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı Sude, Hatice ve Ezgi üçlüyse aradaki sayı farkını 10 sayılık bir averaja kadar taşıdı. İkinci teknik molaya 16-6 ile giren Veliköy ÇPL rahat bir nefes aldı
 
MUSTAFA ELMAS ARICI’DAN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ
 
İkinci teknik molaya 10 sayılık fark ile giren Veliköy ÇPL rakibinin arka arkaya gelen sayılarına engel olamadı. Rakibinin servislerini karşılamakta hata yapan Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı manşet hatalarından rakibine arka arkaya sayı verdi. Rakibinin etkili oyunu karşısında oyun disiplininden kopan Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı rakibinin 19-4’lük serisine engel olamayarak ikinci seti 25-20 geride tamamladı.
 
KARŞILAŞMAYI 3-0 KAYBETTİ
 
Üçüncü sette 2–0 gibi bir skorla önde başlayan Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı maça çok rahat başladı. Veliköy Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı sağlam bir savunma yaparak rakibinin hatalarına karşılık vermeye çalıştı. Karşılıklı sayılarla geçen maçta her iki takım da sayı bulmakta güçlük çekti. Çekişmeli geçen maçın son setinde ilk teknik molaya 8-7’lik skor ile  Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oldu.  Moladan sonra yine her iki takımının  çekişmelerine devam ettiği karşılaşmada  Saray Mustafa Elmas Arıcı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımın da Funda ve Büşra’nın smaçları göz doldurdu. Karşılıklı smaç ve manşetlerin döndüğü maçta her iki takımda bütün özverilerini ortaya koydular. İkinci teknik molaya da 16–15 önde giren Veliköy ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı oyunu bırakmamak için çok çaba sarf etti. İkinci teknik molayı önde tamamlayan Saray Mustafa Elmas Arıcı Anadolu  Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oyunu rakibine kaptırmamak için bütün gücüyle oynadı. Yirminci sayılara sağlama defans ve hücumla giren saray ekibi rakibini 25-22 gibi az bir farkla yenerek Veliköy Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı grup iddiasından tamamen uzaklaştırdı.