Marka şehir haline getirmeliyiz

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı.

GÜNDEM 31.12.2012 20:20:00 0
Marka şehir haline getirmeliyiz
 Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı.
 
DAHA İYİSİNİ ÜRETME GAYRETİ İÇİNDEYİZ
 
Geride bıraktığımız 2012 yılında olduğu gibi, 2013 yılında da Tekirdağ için çalışmalarına, heyecanımızı taze tutarak, aynı azim ve kararlılıkla ve toplumun tüm kesimleri ile işbirliği ve dayanışma içerisinde bulunarak devam edeceklerini söyleyen Duruer “Çünkü üzerimizdeki sorumluluğun ağırlığını hissederek şehrimize hizmet anlamında, her gün daha iyisini üretmek ve sağlamak gayesi içerisindeyiz. 2012 yılının 2.yarısından itibaren şehrin Vali’si olarak görev yaptığım süre içerisinde; siz değerli hemşehrilerimin takdirle karşıladığım iyi niyeti ve birlikteliklerinden doğan sinerjiye, şehrimizin sahip olduğu potansiyelden güç ve cesaret alarak biz de mesaimizle katkıda bulunduk” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR HAYIRLI OLSUN
 
Tekirdağ’da toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin alındığı ve mutabakatın sağlandığı bir ortamda çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Yerlikaya “Şu an ve ileride devam edecek süreçlerde en büyük amacımız; konumu ve sanayisi ile büyüyen ve gelişen Tekirdağ’ı, hak ettiği noktaya getirmek olacaktır. 6 Aralık 2012 tarihinde yasalaşan “Büyükşehir Belediyesi Kanunu” ile Tekirdağ’ımız “Büyükşehir” statüsü kazandı. Bu kanunla Süleymanpaşa merkez ilçemiz ile Kapaklı ve Ergene olmak üzere 3 yeni ilçe merkezimiz daha kuruldu. “Büyükşehir Kanunu”nun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİZ
 
Tekirdağ’ın mevcut durumu ve yapılacak yatırımlarla gelecekte uluslararası bir cazibe merkezi olması ve sesini dünyaya daha gür duyurabilmesi için, bu süreçte üzerlerine düşen görevleri hep birlikte yerine getireceklerini, bunun için de uygulayacakları ve hayata geçirecekleri projeler ile Tekirdağ’ı toplumsal paylaşım vizyonu paralelinde hep beraber, merkez-periferi hiyerarşisi gözetmeksizin destekleyerek, yereli küresel ile buluşturmak suretiyle, ünü sınırları aşan parlayan yıldız konumuna getireceklerini söyleyen Yerlikaya “Yeni yılda, bu hedefler doğrultusunda; başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, şehrimizin yazılı ve görsel basını ve toplumun diğer kesimleri ile birlikte, el ele vererek daha iyiye ulaşmak için çok çalışmalı ve yeni hedeflerle, önümüzdeki zorlukları aşarak, Tekirdağ’ımızı yakaladığı ivme ile, daha yaşanılır bir yer ve farkındalığı olan marka şehir haline getirmeliyiz” dedi.
 
ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK
 
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da, 2013 yılının Kırklareli’nin her alanında sorunların çözümünde önemli bir yıl olacağı hususunda hiçbir tereddüdünün bulunmadığını ifade ederek “2012 yılı kabul etmek gerekir ki insanlık alemi için kolay bir yıl olmamıştır. Dünyayı etkisi altına alan muhtelif krizler, hiç hız kesmeyen ve halen devam eden ekonomik gelişmeler, komşularımızdaki iç karışıklıklar, insanlık âleminin maalesef henüz tam bir işbirliği sağlayamadığı küresel terörizmin kabul edilemez sonuçlarına rağmen, iyimserlik ile yolumuza devam etme zarureti hepimiz tarafından kabul edilmelidir. Dünyanın bu ahval ve şartlarına rağmen gerek insanların gerekse şehirlerin yaşamlarında yeni başlangıçların, atılacak her yeni adımların kuşkusuz büyük önemi bulunmaktadır. Geride kalan yılda Şehrimizde yaşanan olumlu veya olumsuz olaylardan dersler çıkarılması, bu dersler ışığında yeni yıla yeni umutlarla başlangıçlar yapılması; huzur, mutluluk ve başarılarda buluşabilmemizin vazgeçilmez koşuludur” ifadesini kullandı.
 
EN BÜYÜK HEDEF MARKA KENT
 
Edirne Valisi Hasan Duruer de yılbaşı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Üzücü olayları, acıları, anıları ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, mutlu yarınlara ulaşma umutlarımızı canlı tutarak, yeni bir yıla giriyoruz. Her yeni yılın getirdiği iyimserliklerle, hepimiz kişisel ya da toplumsal olarak geleceğe dönük yeni umutlar ve yeni beklentiler içindeyiz” dedi. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğinin 2013 yılında daha da güçlenerek devam edeceğine, halkın daha mutlu, daha huzurlu ve güvenli günler yaşayacağına olan inancının tam olduğunu söyleyen Duruer, “Bu kapsamda olmak üzere; toplumsal sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının yeni yılda da hakim olması en büyük dileğimdir. 2013 yılında; ilimizin tarih, kültür ve doğal güzelliklerinin yanısıra coğrafi, ekonomik ve turistik değerlerini de kullanarak gerçekleştireceğimiz projelerle, Edirne'nin her yönüyle marka bir kent haline gelmesi en önemli hedefimiz olacaktır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi