Gaziosmanpaşa İlkokulu rakibine direnemedi (7-76)

Okullar Arası Yıldız Kızlar Basketbol İl Birinciliği grup karşılaşmasında Çerkezköy Gaziosmanpaşa ilkokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı konuk ettiği Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaoku

SPOR 30.12.2012 21:01:00 0
Gaziosmanpaşa İlkokulu rakibine direnemedi (7-76)
 Okullar Arası Yıldız Kızlar Basketbol İl Birinciliği grup karşılaşmasında Çerkezköy Gaziosmanpaşa ilkokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı konuk ettiği Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımına farklı mağlup oldu.
 
Çerkezköy Gaziosmanpaşa İlkokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda önceki gün saat 13.00’de oynanan karşılaşmada rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.
 
ETKİLİ OLAMADI
 
Maça çok rahat başlayan 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının il Yıldız Kızlar Basketbol  İl birincisi olan  Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Yıldız Kızlar Basketbol Takımı rakibi Çerkezköy Gazi Osman Paşa İlkokulu karşısında zorlanamadı. Maçın hakimiyetin başından sonuna kadar hakimiyeti tamamen rakibine kaptıran Çerkezköy Gazi Osman paşa İlkokulu hem hücumda hem de savunmada yaptığı hatalar etkili olmadı. Konuk ekip her gittiği hücumdan da sayı ile dönmeyi bildi. Rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan Gaziosmanpaşa İlkokulu sayı bulamadı.Etkili oyununu hem savunmada hem de hücumda çok rahat kullanan Tekirdağ takımı ilk periyoda 13–0 önde girdi
 
İLK DEVRE 37 SAYI FARKLA TAMAMLANDI
 
İlk periyot da sayı bulamayan Çerkezköy Gazi Osman paşa İlkokulu oyun disiplinin den uzaklaşmamak için büyük bir çaba sarf ettiyse de savunmada yaptığı hatalar sonucu aradaki sayı farklının önüne geçemedi. Geçen senenin il şampiyonu olan Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu tecrübesini saha ya yansıttı. Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu
 
Melek’in yaptığı turnikelere maça daha çok heyecan katarken, Gazi Osman Paşa İlkokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı ise yapılan faul ile birlikte ilk sayısını buldu. Arka arkaya sayılar bulmaya devam eden Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu ilk devreyi de 38-1’lik skor ile galip bitirmesini bildi.
 
SAYI BULAMADI
 
İkinci yarıya daha hızlı başlayan taraf yine Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu oldu. Rakibine hiçbir şekilde sayı hakkı vermeyen Tekirdağ ekibi üçüncü periyodu da baştan sona rahat oynandı. İlk yarıdaki gibi ikinci yarıda savunmada hatalar yapan Gazi Osmanpaşa İlkokulu saha içerisinde varlığını göstermek için büyük bir emek harcasa da potasında yinede sayı görmekten kurtulamadı. Rumeysa, Melek ve Aylin ile etkili hücumlar geliştiren Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu final periyoduna da 50-1’lik üstünlük ile girdi.
 
76-7 MAĞLUP ETTİ
 
Son periyodunda çok rahat başlayan Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu önde olmanın rahatlığındansa yine disiplini elinden bırakmayarak mücadeleye devam etti. Gazi Osmanpaşa ilkokullu Yıldız Kızlar Basketbol takımı son periyota bulduğu basketlerle umutlarını yukarda tutmaya çalıştı. Kalan dakikalarda potasında altı sayı görmesine rağmen rakip potaya 26 sayı sığdıran Tekirdağ Safiye Osman Çelikler Ortaokulu karşılaşmadan 76-7’lik skor ile galip ayrılmasını bildi.