Hintli yatırımcılar aradıklarını Edirne’de buldu

Sentetik endüstri yağları üretiminde bulunan Hindistan merkezli bir firma, Edirne YDO aracılığıyla yaptığı araştırmalar neticesinde yeni yatırımını Edirne’de gerçekleştirme kararı aldı.

EKONOMİ 30.12.2012 20:31:00 0
Hintli yatırımcılar aradıklarını Edirne’de buldu
 Sentetik endüstri yağları üretiminde bulunan Hindistan merkezli bir firma, Edirne YDO aracılığıyla yaptığı araştırmalar neticesinde yeni yatırımını Edirne’de gerçekleştirme kararı aldı.
Dört yıl önce Türkiye’de yatırım kararı alan Hintli Yale Industrial Lubricants şirketi uzun süren araştırmaları neticesinde yatırım yapacağı ili Edirne olarak belirledi.
YER TALEBİNDE BULUNDULAR
Adana, İzmir, Bursa, İstanbul ve İzmit gibi illerde yaptıkları incelemelerin ardından Trakya’ya gelen Hintli şirket yetkilileri uygun yatırım ortamını Edirne’de buldu. Tesislerini kurmak üzere Edirne Organize Sanayi Bölgesi’nden yer talep eden Hintli şirketin bu talebine olumlu yanıt verildi. İlk etapta Edirne YDO’dan Edirne’nin yatırım ortamı hakkında ayrıntılı bilgiler alan şirket yetkilileri, ildeki araştırmalarını derinleştirdi. Edirne Organize Sanayi Bölgesi’ni gezen yatırımcılar buradaki tanıtım toplantısına katıldılar. Yetkililer, ofis aracılığıyla muhtemel yatırım alanlarını bir kez daha gezerek inceledikten sonra Edirne OSB dahilinde parsel satın alımına karar verdiler.
ARSA SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığında yapılan Edirne OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Yale Industrial temsilcileri, yatırım için arazi taleplerini OSB yönetimine iletme fırsatı buldu. Edirne Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Dr. Emre Atılgan’ın yaptığı sunumla Hintli yatırımcıların projeleri hakkında bilgi edinen OSB yönetiminin projeyi olumlu karşılaması üzerine arazi tahsisine yeşil ışık yakılmış oldu. Tamamı yabancı sermayeli projenin uygulanması için gereken işlemlere hız verilirken ilgili arsa satışı da önceki gün gerçekleştirildi.
SOSYAL İMKANLARDAN ETKİLENDİK
Edirne Valisi ve Edirne OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Duruer’in makamında atılan imzalar ile tesisin kurulması için gereken arsa firmaya tahsis edilmiş oldu. Hintli firma adına yatırımı takip eden İdari Direktör Tarina Rallan, Edirne’yi tercih etmelerindeki en önemli etkenlerden birinin Edirne’nin yaşanabilirliği olduğunu belirtti. Hayatlarını yatırım yaptıkları şehirde sürdüreceklerini ifade eden Rallan, Edirne’nin atmosferinden ve sosyal imkanlarından etkilendiklerini söyledi.
İKİ BÜYÜK PAZARIN TAM ORTASINDA
Edirne’nin İstanbul ve Balkanlar gibi iki büyük pazarın tam ortasında yer aldığına dikkat çeken Tarina Rallan, sınır kapılarına yakınlığın da Balkan pazarına açılma planları için önemli bir avantaj olduğuna değindi. Yabancı bir yatırımcı olarak Edirne’nin kendilerine sunduğu fırsatlardan yararlanabildikleri için çok mutlu olduklarını belirten Rallan, yatırımlarının potansiyel yatırımcılar için iyi bir örnek olacağına inandıklarını da ifade etti. Rallan kendilerine verdikleri destekten ötürü Edirne Valisi Hasan Duruer’e teşekkür ederken, Duruer ise yeni yatırımın yatırımcılara ve Edirne’ye hayırlı olmasını temenni etti.
Marmara Haber Merkezi