Sorunları da bitmez, projeler de bitmez

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından uzun süredir devam eden ve her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilen Kahve Toplantısı, önceki akşam Fatih Mahallesi Dostlar Kıraathanesi’nde

SİYASET 28.12.2012 22:29:00 0
 Sorunları da bitmez, projeler de bitmez
 AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından uzun süredir devam eden ve her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilen Kahve Toplantısı, önceki akşam Fatih Mahallesi Dostlar Kıraathanesi’nde yapıldı.
DOSTLAR KIRAATHANESİ’NDE DEVAM ETTİ
AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından 2012 yılı genelinde düzenli olarak yapılan kahve toplantıları önceki akşam Fatih Mahallesi’ndeki Dostlar Kıraathanesi’nde devam etti.  Soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıya, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin, Dr. Gökhan İnce, Belediye Meclis Üyesi Zafer Erdağ, Fatih Mahalle Muhtarı Özcan Cengiz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli,  AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ali Ertem, öncelikle yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
BEKLENMEDİK BİR YAĞIŞ ORANI İLE KARŞILAŞTIK
Yağmur yağışının mevsim normallerinin 3.7 katı olarak yaşandığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, “Dere yataklarımızda genişletme çalışmaları yapmıştık. Hazırlığımız iyiydi fakat hiç beklenmeyen bir yağış oranı ile karşılaştık. Devlet Su İşleri ile yaptığımız toplantılarda Q50’ye göre hesaplamalarımızı yapmıştık. Bu gelecek 50 yılın hesaplaması anlamına geliyor. Şu anda ise hesaplamalarımızı Q500’e göre yapıyoruz. Bu da önümüzdeki 5 yüz yıla göre planlama yaptığımız anlamına geliyor. Q500’e göre tüm projelerimizi yaptık. Bu projeleri de DSİ’ye teslim ettik. Pınarça Deresi’nin 3200 metrelik kısmının ıslah çalışmaları ile ilgili olarak yapım ihalesini yaptık. Bahar aylarında çalışmalara başlanacak. Pınarça Deresi’nde ki çalışmalar devam ederken Çorlu Deresi’nin Çerkezköy bölümlerinde ki ıslah çalışmaları için ihaleye çıkartacağı 2013 yılı içerisinde bununda ıslah çalışmaları bitmiş olacak” dedi.
EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBININ OLMAMASI
Başkan Ertem ayrıca sel felaketinde zarar gören vatandaşlara da görevleri olmadığı halde yardımda bulunduklarını belirterek “Afetten zarar gören vatandaşlarımıza maddi yardımlarda bulunduk. En büyük tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Mal ve para telefi ediliyor ama can kaybının telafisi mümkün değil. Çalışmalarımız bunlarla da sınırlı değil. Ergene havzasının genelinde de ıslah çalışmaları yapılacak” şeklinde konuştu.
CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK
Toplantıya katılan vatandaşların elektik hatlarının yeraltına indirilmesi ile ilgili sorularını da cevaplayan Belediye Başkanı Ali Ertem TREDAŞ’ın çalışmalarının Çerkezköy genelinde iki yılı bulacağını belirtti. Belediye Başkanı Ali Ertem, Fatih Mahallesi’ne yapılacak olan adliye binası, hastane, anaokulu ve cami ile bir cazibe merkezi haline geleceğini yer sahiplerinin karlı çıkacağını söyledi.
ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Belediye Başkanı Ali Ertem Çerkezköy’ün geleceğini inşa etmeye çalıştıklarını belirterek, “İlçemiz her yıl 7-8 bin dolayında göç almaktadır. Bu rakam, küçük bir kasabaya denk rakam. Çerkezköy’ün sıkıntıları da bitmez, projeler de bitmez” dedi.
Kahve toplantısında Fatih Mahallesi Gizem Sokak’ta oturan Mehmet Menteşe, logarların bahçede bulunduğunu ve az bir yağışta meydana gelen taşmadan dolayı evlerine girmekte zorlandıklarını belirterek bir çözüm üretilmesini istedi. Başkan Ertem konu ile ilgili notları alırken yanında bulunan yardımcılarından inceleme yapmalarını istedi.
İKİ PARK PROJEMİZ VAR
Fatih Mahallesi’nde iki park projesinin mevcut olduğunu ifade eden Ertem “Mevlana Camii ilerisinde  çocuk ve bayanlara yönelik bir park yapımı planlarımız içerisinde  bulunmaktadır. Çocuklarımızın burada eğlenmesini sağlarken bayanların da spor yapması için değişik kondisyon aletlerinin burada yer almasını sağlayacağız. Ayrıca Askeri Lojmanların bitişiğinde bulunan 8 dönümlük arsayı da kiralamak için çalışmalarımızı başlattık.  Bunu gerçekleştirdiğimizde burada bir spor tesisi oluşturacağız. Tabi bu imkanlarımız nispetinde olacak. Burada 2 halı saha, basketbol, voleybol sahaları ve yürüyüş parkuru yaparak insanımızın bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.
Haber / Murat Civanoğlu – Asim YAVUZ