Satır Et ve İpsala Pirinci görücüye çıktı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), İpsala Ticaret Borsası (İTP) ve Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD)’nin İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlediği organizasyonda Ke?

GÜNDEM 27.12.2012 20:41:00 0
Satır Et ve İpsala Pirinci görücüye çıktı
 Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), İpsala Ticaret Borsası (İTP) ve Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD)’nin İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlediği organizasyonda Keşan Satır Et ve İpsala Pirinci tanıtıldı.
 
LANSMAN GECESİ DÜZENLENDİ
 
Önceki gün düzenlenen Lansman Gecesi’ne, Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Edirne AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne CHP Milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmenedereli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, TRIYAD Başkanı Fevziye Altıparmak, Edirne Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz, Esnaf Odası Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Keşanlı ve İstanbullu işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
MARKALAŞMA ÖNEMLİ
 
Saat 19.00’da başlayan tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler, markalaşmanın önemine dikkat çekerek, Keşan’ın ve Keşanlıların bu konuda oldukça başarılı işler yapacağına inandığını söyledi ve bunuda Keşan Satır Et ve İpsala Pirinci’ne alınan marka tescilleriyle kanıtladıklarını ifade etti. İpsala Ticaret Borsası İbrahim Girgin de markalaşma süreciyle birlikte üretici firmalarda gelişim atağına kalktığını belirterek bu süreçte öncelikle Keşan TSO olmak üzere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti. 
 
BÜYÜDÜKÇE MARKALAŞIYORUZ
 
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’da, “Markalarımızla Büyüyoruz Büyüdükçe Markalaşıyoruz.” Sloganı ile yola çıktıklarını ifade ederek, Keşan Satır Et ve İpsala Pirinci’nin markalaşma süreciyle ilgili konuklara kısa bilgiler verdi. Helvacıoğlu sunumunda, Keşan Satır Et’in70’li yıllardan beri sofralarda yerini aldığını ve Keşan Satır Eti diğer etlerden ayıran en önemli özelliğinin, etin Güney Trakya Bölgesi Keşan-İpsala-Enez doğal ortamlarında yetişmiş olan yonca, kekik, arpa, buğday ve mısır gibi doğada bulunan besinlerle beslenmiş süt kuzularından elde edilmiş olduğunu dile getirdi.
 
SOFRALARDA BİR İNCİ
 
Satır Et sunumunun ardından İpsala Pirinci ve İpsala Pirinci’nin markalaşma süreciyle ilgili bilgiler de veren Mustafa Helvacıoğlu “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ikinci marka atağı İpsala Pirinci, markalaşma yolunda hızla ilerliyor. Keşan Satır Et’e coğrafi işaret alma yolunda edindiğimiz tecrübelerle İpsala Pirinci için Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığımız coğrafi işaret başvurumuz kabul edilmiştir. Yakın bir süreçte Türk Patent Enstitüsü’nden onay almayı beklemekteyiz. Trakya’nın bereketli topraklarına sahip İpsala Ovası’nda yetişen Baldo ve Osmancık cinsi pirinç Türkiye’de lezzetli sofraların vazgeçilmez ürünü durumundadır.Türkiye’nin en kaliteli pirinci İpsala’da üretilmektedir. Türkiye’de sofralarımıza gelen her üç tabak pilavdan biri İpsala’dandır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi