Gıda ürünleri denetlendi

Uzunköprü Belediye Başkanlığı’nın gıda denetim programı kapsamında Uzunköprü genelinde faaliyet gösteren tavuk döner satış salonları denetlendi.

GÜNDEM 27.12.2012 20:03:00 0
Gıda ürünleri denetlendi
 Son günlerde çokça tüketilen ürünlerden biri olan tavuk dönerin; kullanılacak olan tavuk etinin bozulmadan temiz bir ortamda muhafaza edilmesi, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kullanımının önlenmesi, tavuk dönerin hijyenik koşullarda hazırlanması, işyeri temizliği, imalat ve satış yerlerinin işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu baz alınarak Uzunköprü Belediye Başkanlığı’nın gıda denetim programı kapsamında Uzunköprü genelinde faaliyet gösteren tavuk döner satış salonları denetlendi.
 
SÜREKLİLİK SAĞLANACAK
 
Bu kapsamda denetimi yapılan işyerlerinin, işyeri açma ve çalıştırma ruhsat şartlarından olan ürün hazırlık aşamasında soğuk hava dolabının bulunup bulunmadığı, ürünün hazırlanması ile ilgili bölümün ayrı olup olmadığı incelendi. Genel hijyen durumuna bakan ekipler, ürün üzerinde bulunan etiketleri, ürün faturalarını da kontrol ederek, şartları uygun olmayan işletmeleri şartları yerine getirmesi için uyardı. Yetkililer, Uzunköprü ilçesinde faaliyet gösteren tavuk döner satış yerleri fiyat ve gramaj tarifesine uygunluğunu sağlamak amaçlı terazi alınarak, gramaj tartımı yapılarak satışa sunulması amaçlı denetimler gerçekleştirildiği ve sürekliliğin sağlanacağını ifade etti.
 
Marmara Haber Merkezi