Altyapı Koordinasyon Kurulu toplandı

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde oluşturulan Altyapı Koordinasyon Kurulu Aralık Ayı Toplantısı dün saat 15.00’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 25.12.2012 21:03:00 0
Altyapı Koordinasyon Kurulu toplandı
Çerkezköy Belediyesi bünyesinde oluşturulan Altyapı Koordinasyon Kurulu Aralık Ayı Toplantısı dün saat 15.00’da Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.
 
SİSTEMİ GELİŞTİRECEĞİZ
 
Altyapı Koordinasyon Kurulu’nun ilk gündem maddesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Sistemi’nin geliştirilmesine yönelik proje hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Sistem hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Suat Kahve, “Trafik Denetleme Sistemi kapsamında ilçede mevcut olan Plaka Tanımlama Sistemi, Hareketli Kamera Sistemi ve Kırmızı Işık ve Hız İhlali Sistemi’ni daha da geliştireceğiz” dedi.
 
AŞIRI HIZA 354 TL CEZA
 
Bu sayede trafik ihlallerini azaltmayı hedeflediklerini söyleyen Kahve, “2013 itibari ile kırmızı ışık ve hız ihlallerinde hız sınırlarını yüzde 30'a kadar aşan sürücüler 166 TL, yüzde 30'dan fazla aşan sürücüler ise 354 TL ceza ödeyecek. 2013'te kırmızı ışıkta geçenler de 166 TL ödeyecek” dedi. Tugay Kavşağı’nda hız sınırının 70 kilometre olduğunu ifade eden Suat Kahve bu sınırın ilçe merkezinde ise 50 kilometreye düştüğünü belirtti.
 
ANA ARTERLER KONTROL ALTINDA OLACAK
 
Kahve “Atatürk Viyadüğü, Narin Kavşağı, İstasyon Mahallesi ve Tugay Kavşağı’nda hali hazırda 4 Plaka Tanımlama Sistemi mevcut. Bunlara ek olarak Tepe Emlak Konutları, Çorlu Kavşağı ve Raif Dinçkök İlkokulu mevkilerine de Plaka Tanımlama Sistemi kuracağız” dedi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi önüne 1, Çorlu Kavşağı’na 2, Cezaevi Kavşağı’na 2 ve Tugay Kavşağı’na da 1 tane olmak üzere toplam 7 Kırmızı Işık ve Hız İhlali Sistemi kurulacağını kaydeden Suat Kahve, “Tepe Emlak Konutları, Çorlu Kavşağı, Güveniş-Fevzi Paşa Caddesi Kavşağı, HFZ Anadolu Lisesi önü ve Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarlık binası önüne de Hareketli Kamera Sistemi kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
MART’A KADAR İHALEYİ YAPARIZ
 
Proje kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çerkezköy Belediyesi’nin birlikte hareket edeceğini kaydeden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ise, “İlk iş olarak nerede hangi sistemlerin kullanılacağını belirliyoruz. Böylece kazı çalışması yapmamız gereken noktalar belirlenecek. Akabinde de ihaleye çıkılacak ve çalışmalara başlanılacak” dedi. Kazı çalışmalarının yalnızca Cengiz Topel Caddesi ve Namık Kemal Bulvarı’nda bulunan refüjlerde yapılacağını söyleyen Gümüş, 2013 Mart’a kadar ihaleyi yapıp, yaz aylarına kadar da projeyi tamamlamak istediklerini ifade etti. Kemal Gümüş, çalışmalar kapsamında Cengiz Topel Caddesi ve Namık Kemal Bulvarı’na ayrıca ‘Hız Koridoru Sistemi’ kurulabileceğini belirtti.
 
NE ZAMAN BİTECEK?
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise TREDAŞ çalışmaları görüşüldü. TREDAŞ’ın çalışmalarını tamamladığı noktaları kendilerine bildirmelerini, böylece bu noktalardan ihale edilen yerlerde kaldırım yapım çalışmalarını gerçekleştirebileceklerini söyleyen Kemal Gümüş, “Ana Caddelerde yollar çamur içinde. Belediye Binası’nın arkası kazılalı 6 ay oldu fakat bahse konu yerde insanlar hala çamur içinde yürüyor. Vatandaş bundan belediyenin sorumlu olduğunu düşünüyor. Şikayetler sürekli belediyeye geliyor” dedi ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağını sordu.
 
1 AYDA TAMAMLANIR
 
16 kilometre elektrik hattı döşediklerini ve bu hattın yüzde 40’ına enerji verildiğini söyleyen TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Mühendisi Yasin Ataş, “Elektrik hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin çalışma tamamlandı. Özcan Sokak ve Şelale Park etrafındaki direkler söküldü. Direk söküm çalışmaları Öztrak Caddesi’nden Altıyol Kavşağı’na doğru devam ediyor. Fakat söktüğümüz direkleri koymak için yer sıkıntısı çekiyoruz” dedi. Ataş, TREDAŞ’ın direk söküm ve kaldırım onarım çalışmalarını, hava şartlarının elverişli olması halinde 1 ay içinde tamamlanabileceğini belirtti.
 
HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
 
TREDAŞ’ın söktüğü direkleri Kapalı Pazar Yeri arkasındaki boş alana koyabileceğini söyleyen Kemal Gümüş, “Dökeceğiniz direkleri burada parçalayarak demirlerini alabilirsiniz. Bizde kalan beton parçalarını dolgu malzemesi olarak kullanabiliriz” dedi. Gümüş, TREDAŞ’ın çalışmalarını bir an önce neticelendirmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
5 YILDA 200 KİLOMETRE HAT DÖŞENDİ
 
Altyapı Koordinasyon Kurulu Aralık Ayı toplantısının son gündem maddesinde ise GAZDAŞ’ın çalışmaları görüşüldü. GAZDAŞ’ın son 5 yıl içinde toplam 200 kilometre doğalgaz hattı döşediğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, bu başarılarından dolayı GAZDAŞ ekiplerini tebrik etti.
 
YENİLEME ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ
 
2012 yılında yeni hat döşeme çalışması yapılmadığını söyleyen GAZDAŞ Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. Harita Mühendisi Ahmet Uysal, “2013 sonuna doğru Fatih Mahallesi’nin arkasından Bağlık Mahallesi’ne kadar olan kısımda çelik borularla hat yenileme çalışması yapacağız” dedi. Tepe Emlak Konutları mevkiinde de doğalgaz hattı döşeme çalışmaları yapılacağını söyleyen Uysal, “Bunun için bahse konu bölgedeki gerekli imar plan uygulamalarının yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
 
BİR SONRAKİ TOPLANTI 22 OCAK’TA
 
Bir sonraki toplantı, 22 Ocak 2013’te saat 15.00’da yapılacak. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün başkanlık ettiği toplantıya Fen İşleri Müdürlüğü Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ve Harita Mühendisi Erhan Koç, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Şehir Bölge Plancısı Uğur Er, GAZDAŞ Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. Harita Mühendisi Ahmet Uysal, TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Mühendisi Yasin Ataş ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Suat Kahve katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi