Hakem hatalarından canımız yok yandı

Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta 12.hafta karşılaşmasında deplasmanda Lüleburgazspor ile 2-2 berabere kalan Tekirdağspor’da Başkan Gürsel Erbap haftanın değerlendirmesini yaptı.

GÜNDEM 25.12.2012 20:13:00 0
Hakem hatalarından canımız yok yandı
Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta 12.hafta karşılaşmasında deplasmanda Lüleburgazspor ile 2-2 berabere kalan Tekirdağspor’da Başkan Gürsel Erbap haftanın değerlendirmesini yaptı.
 
Tekirdağspor Başkanı Gürsel Erbap Lüleburgazspor karşılaşmasıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
“TARAFTARIMIZDAN YOKSUN MÜCADELE ETTİK”
 
Karşılaşmanın tatsız bir şekilde oynandığını ifade eden Tekirdağspor Başkanı Gürsel Erbap “
 
Trakya takımları arasında ki yıllardan beri süre gelen husumetin son örneğini hafta sonu deplasmanda oynadığımız Lüleburgazspor ile Tekirdağspor karşılaşmasında yaşadık. Geçmişten gelen anlamsız ve sportmenlikle bağdaşmayan taraftarlığın ötesinde ki düşmanca tavırlar ne yazık ki takımlarımıza yarar vermek yerine, zarar vermektedir. Bu nedenle de Trakya’dan bir takım üst liglerde mücadele edememektedir.Uzun yıllardan beri gelen gerginlikler sonucu hafta sonu oynadığımız maçta Lüleburgaz İlçe Spor Güvenlik Kurulu Tekirdağspor taraftarlarının müsabakaya alınmaması yönünde karar almış, bu karar sonucu takımımız deplasmanda taraftar desteğinden yoksun bir şekilde mücadele vermiştir” dedi.
 
“ASLANLAR GİBİ MÜCADELE ETTİK”
 
Lüleburgazspor taraftarlarının futbolcularına yabancı madde yağmuruna tuttuğunu ifade eden Erbap “ Müsabaka öncesi, devamı ve sonrasında Lüleburgazspor taraftarlarının yanında Çorlu’dan gelen 50 -60 civarında bir grubunda; Tekirdağspor Yönetimine, teknik heyet ve sporcularımıza süreklilik arz eden küfürleri, oyun alanına pet şişe, çakmak, bozuk para ve taş atmaları ve sporcularımızın müsabaka sonrası yaklaşık 30 dakika oyun alanında mahsur kalmasını, taraftarlık ve sportmenlikle bağdaşmayan bir hareketler bütünü olarak görüyorum.
 
Biz Tekirdağspor Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden beri sportif ve kurumsal başarının yanında, çevre il ve ilçe takımlarıyla iyi ilişkiler ve sportif dostluklar kurulması yönünde çaba sarf etmekteyiz. En kısa süre içinde,  grubumuzda mücadele eden tüm Trakya takımlarının Başkanlarıyla bir araya gelip geçmişten gelen bu husumetin ortadan kaldırılıp, yerini dostane ilişkilere bırakması için mücadele edeceğiz. Kafilemiz Lüleburgaz’a hareket ederken bizleri konvoylarla Kepirtepe’ye kadar yolcu eden taraftarlarımıza, sahada zor şartlar altında aslanlar gibi mücadele eden teknik heyet ve sporcularımıza canı gönülden teşekkür eder, her zaman onların yanlarında olduklarımızı bilmelerini isterim” dedi.
 
“HAKEM HATALARINDAN ÇOK CANIMIZ YANDI”
 
Karşılaşmayı yöneten hakemlerden de dert yanan Erbap “Lüleburgazspor müsabakasında biz sadece Lüleburgazspor ve taraftarıyla değil, Bir de cesaretten yoksun bir hakem triyosuyla mücadele ettik. Skor 2-2 berabereyken maçın 85. dakikasında sporcumuz Celil’e ceza sahası içinde yapılan ve yüzde yüz penaltı olarak nitelediğimiz pozisyonda hakem seyirci baskısından etkilenerek, penaltımızı vermeyip bir de sporcumuzu aldatmaya yönelik hareketten ihraç etmiştir. Bu pozisyonu tüm kamuoyunun takdirine bırakıyorum.  Maçlarda görev alan hiç bir hakemimizin art niyetli olmadığına inanmakla beraber sezon başından bu yana hakem hatalarıyla çok canımız yandı ve çok puanlar kaybettik ancak hiçbirinde sportif başarı veya başarısızlığı hakemlere bağlamadım. Merkez Hakem Kurulu’nun BAL’a yeterli önemi veremediği kanısındayım. Bu tip zorluk arz eden müsabakalara daha üst düzey hakemlerin atanması gerektiğini düşünüyorum. Grubumuzdaki ve diğer tüm sportif müsabakalardaki takımlara dostluk,kardeşlik ve spor ahlakının üstün geleceği bir sezon geçirmelerini  dilerim” diyerek konuşmasını tamamladı.