Trafik Denetleme Sistemi hayata geçiyor

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından “Trafik Denetleme Sistemi”ne ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 25.12.2012 03:03:00 0
Trafik Denetleme Sistemi hayata geçiyor
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından “Trafik Denetleme Sistemi”ne ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
 
Dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amiri Hatice Kocabıçak ve MOBESE sorumlusu Suat Kahve katıldı.      
 
CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINI ÖNGÖRÜYOR
 
Toplantıda, İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE Sorumlusu Suat Kahve Trafik Denetleme Sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Trafik Denetleme Sistemi’nin, Belediyelerin kendi bütçe kaynaklarını kullanarak karayollarında can ve mal güvenliğini sağlanmasını ön gören bir sistem olduğunu belirten Suat Kahve, TEDES’in, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etme ve trafik ihlallerinin tespitini kolaylaştıracak bir sistem olduğunu ifade etti.  
 
7 NOKTA TESPİT EDİLDİ
 
Konuyla ilgili olarak bir ön çalışma hazırladıklarını söyleyen Suat Kahve, TEDES projesi kapsamında ‘Hareketli Kamera Sistemi’, ‘Plaka Okuma Sistemi’ ve Kırmızı Işık ve Hız İhlal Sistemi’nden yararlanılacağını, ilçede 7 noktada Hareketli Kamera Sistemi kurulmasını öngördüklerini ve bu noktaları da “Teme Emlak Konutları Piknik Alanı girişi, BSH Kavşağı, Güveniş Caddesi-Fevzipaşa Caddesi Kavşağı, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi önü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, HFZ Kız Meslek Lisesi mevkii ve Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı önü” olarak düşündüklerini belirtti.
 
YÜZDE 30’U BELEDİYEYE KALACAK
 
İlk etapta İlçenin 3 noktasına Plaka Okuma Sistemi kurmayı planladıklarını, 6 noktaya da Kırmızı Işık ve Hız İhlal Sistemi kurulmasını düşündüklerini ifade eden Kahve, “Ön gördüğümüz çalışmanın maliyeti yaklaşık 2 milyon TL civarındadır. Bu noktalarda otomatik olarak kesilen cezalardan tahsil edilecek tutarın yüzde 70’i İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yüzde 30’u ise Çerkezköy Belediyesi’ne kalacaktır. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Çorlu Belediyesi ile birlikte ihaleye çıkılabileceğiz” dedi. 
 
GÜVENLİK, SAĞLIKLI BİR HAL ALACAK
 
“TEDES sayesinde ilçede güvenlik daha sağlıklı bir hal alacak” diyen  Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de sistemin, aşırı hız yapanlar için caydırıcı bir özellik taşıdığını ifade ederek “Ayrıca, hırsızlık, kap kaç, çalıntı araç, trafik kazaları gibi birçok adli olayın da kısa sürede çözüme kavuşmasında etkili olacaktır. Kısacası Çerkezköy daha güvenli bir ilçe olacaktır. Sistemlerin yerleştirileceği noktaların belirlenmesinin ardından ihaleye çıkılabilecek” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi