Plastik sektörü istihdam yaratacak

Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) desteğiyle, Kırklareli Üniversitesi Vize Meslek Yüksek Okulu bünyesinde plastik bölümü açılma kararı alındı.

EKONOMİ 22.12.2012 04:31:00 0
Plastik sektörü istihdam yaratacak
Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) desteğiyle, Kırklareli Üniversitesi Vize Meslek Yüksek Okulu bünyesinde plastik bölümü açılma kararı alındı.
 
ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM YILINDA AÇILACAK
 
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan toplantıda Vize Meslek Yüksek Okulu Plastik Bölümü’nün açılması, 2013-2014 akademik yılında eğitime başlaması için de çalışmaların yapılması kararı alındı. Konuyla ilgili önceki gün yapılan toplantıya, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Vize Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihat Kamil Anıl, PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci, PAGDER & ASLAN Özel OSB Başkanı Fidan Aslan, PAGDER Başkan Yardımcısı Reha Gür ve PAGDER Eğitim Komitesi Başkanı Yakup Ülçer katıldı.
 
HIZLA VE CİDDİYETLE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR
 
Toplantıda alınan karar ile ilgili olarak konuşan Plastik Sanayicileri Derneği - PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci “Sektörün temsilcileri olarak bizlere düşen görev, sanayicilerimizin samimiyetle destek sundukları eğitim projelerini, bu heyecan ve isteğin keyfi kaçmadan, hızla ve ciddiyetle hayata geçirmek olmalıdır” dedi.
 
HER TÜRLÜ DESTEK İÇİN VARIZ
 
 Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Aykaç da Kırklareli Üniversitesi olarak her türlü destek için var olduklarını ifade ederek “Gerçek sanayi-üniversite işbirliği budur. Vize’de hayata geçecek olan PAGDER & ASLAN Özel OSB bölgesinin nitelikli elaman ihtiyacına karşılık oluşturmaktan memnun olacağız. Hedefimiz 2013- 2014 akademik yılında Vize Meslek Yüksek Okulu’nda Plastik Bölümünü açmış olmak. Bütün Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de nitelikli ara eleman ihtiyacının yanı sıra gençlerin okul sonrası istihdamı önemli önceliklerden biri” diye konuştu.
 
ÖĞRENCİ KAPASİTESİ 3 BİNE ULAŞACAK
 
Toplantıya katılan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz da Vize’ye yapılacak sanayi yatırımlarıyla birlikte eğitim alanındaki büyümeden de son derece memnun olduklarını belirterek “Girişimcilerimiz, yerel yönetimler, üniversitelerimiz hep birlikte refahımızın artması için çalışıyoruz” dedi.  Toplantıda konuşan Vize Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihat Kamil Anıl ise “2013 – 2014 öğretim döneminde, 750 öğrencili kapasitemiz 3 bin öğrenci kapasitesine ulaşacak. Meslek Yüksek Okulumuzun yeni bina inşaatında belediyemizin, büyük desteğini aldık, büyüyen kapasitemiz içinde Plastik Bölümü’ne yer vermekten memnun olacağız” ifadesini kullandı.
 
Marmara Haber Merkezi