Polisten özel güvenlik semineri

Çetin Group tarafından dün ÇOSB Konferans Salonu’nda organize edilen Özel Güvenlik Bilgilendirme ve Değerlendirme Semineri’nde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

GÜNDEM 19.12.2012 00:41:00 0
Polisten özel güvenlik semineri
Çetin Group tarafından dün ÇOSB Konferans Salonu’nda organize edilen Özel Güvenlik Bilgilendirme ve Değerlendirme Semineri’nde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, özel güvenlik sektörünün Tekirdağ’da 31 yıllık geçmişi olduğunu belirterek, “Özel güvenliğin başarısının artması, polisin başarısının artması demektir” dedi.
 
Çetin Group tarafından dün saat 10.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘Özel Güvenlik Bilgilendirme ve Değerlendirme Semineri’ düzenlendi. 
 
BU İLK TOPLANTI
 
Seminerin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, özel güvenlik konusunda bilgilendirme yapılması gerektiğini ve toplantının ilk olması nedeni ile ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün 6 Ekim 2011’de kurulduğunu anımsatan Ali Yılmaz, “Özel Güvenlik şirketlerinin kurumsal kimlik kazanması adına tüm güvenlik şirketleri ve güvenlik hizmeti alan firmalarla birebir görüşmelerde bulunduk” dedi.
 
UYGULAMADA FARKLI YORUMLAR GÖRDÜK
 
Özel Güvenlik şirketlerinin yapacağı işlerin ve çalıştırılacak personelin taşıması gereken vasıfların kanunlarda belirli olduğuna dikkat çeken Ali Yılmaz, “Fakat şirketlerde yaptığımız denetlemelerde, uygulamalarda farklı yorumlar olduğunu gördük. Düzenlenen bu seminerde bu seminerde, size bundan sonraki süreçte ışık tutacak bilgiler verilecektir” ifadelerini kullandı.
 
SEKTÖRÜN TEKİRDAĞ’DA 31 YILLIK GEÇMİŞİ VAR
 
Özel Güvenlik sektörünün yaklaşık 31 yıllık bir geçmişi olduğunu, fakat mevcut faaliyetlerin 2004 yılında çıkarılan kanun kapsamında yürütüldüğünü kaydeden İl Emniyet Müdürü Yılmaz, “Tekirdağ’da 83 özel güvenlik şirketi var. Bunların 15’i il merkezinde faaliyet gösteriyor. Bu yıl güvenlik hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 581 kadro açtık. 6 bin 772 kişiye kimlik kartı verdik. İlimizde Jandarma sorumluluk bölgesinde bin 212, polis sorumluluk bölgesinde ise bin 817özel güvenlik personeli çalışıyor. Ülke genelinde Jandarma sorumluluk alanında görev yapan özel güvenlik çalışan sayısı 35 bin 251 iken, polis sorumluluk alanında görev yapan özel güvenlik görevlisi çalışan sayısı ise 228 bin 11’dir” diye konuştu.  
 
ÖZEL GÜVENLİK, EMNİYET HİZMETLERİNİ GEÇTİ
 
Tekirdağ’da polis sorumluluk bölgesindeki emniyet personeli sayısının bin 777 olduğunu belirten Ali Yılmaz, “Aynı bölgedeki özel güvenlik personeli sayısı ise bin 817’dir. Özel güvenlik çalışan sayısı emniyet hizmetlerini geçmiş durumda” dedi. Özel güvenliğin başarısının artmasının, polisin başarısının artması demek olduğunu söyleyen Ali Yılmaz, “Bundan sonraki işbirliği döneminde konunun birebir takipçisi olacağım. Denetlemeler yapıp, sonuçları arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz” dedi. 
 
ELİMİ KOLUMU SALLAYARAK GİREMEM
 
İl Emniyet Müdürü olarak, Cumhuriyet Savcılığı’nın izni olmadan özel bir kurum ya da kuruluşa girme yetkisinin olmadığını söyleyen Ali Yılmaz, “İstediğim her yere elimi kolumu sallayarak giremem. Hele ki üniversitelere, rektörün daveti olmadan asla giremem. Bu nedenle özel güvenlik şirketleri, polis teşkilatı için ayrıca önem arz ediyor” şeklinde konuştu. EKSİKLİKLERDEN BAHSETTİ
 
İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından 3. Sınıf Emniyet Müdürü Müjdat Güngör tarafından yürütülen hizmetler ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. İlk etapta özel güvenlik şirketlerinde karşılaşılan eksiklikler ve aksaklıklardan bahseden Murat Güngör, “İşe giriş-çıkış bildirimleri zamanında yapılmalı. Geçerlilik süresi dolan özel güvenlik görevlisi kimlik belgeleri, eğitime tabi tutularak yenilenmeli. Denetleme dosyaları güncel ve tam olmalı” diye konuştu.
 
SEMİNER SORU CEVAP İLE SON BULDU
 
Tekirdağ sınırları içerisinde 7 Özel Güvenlik Eğitim Kurumu olduğunu ifade eden Murat Güngör, 83 özel güvenlik şirketi ve 6 da alarm merkezi bulunduğunu ifade etti. İl sınırları içinde 9 bin sertifikalı özel güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen Güngör, “Bunlardan 3 bini aktif olarak çalışıyor” dedi. Özel Güvenlik Şirketleri’ne denetlemeler sonucu idari yaptırımda bulunmak istemediklerini söyleyen Güngör, yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Murat Güngör’ün bilgilendirmesinin ardından toplantıya ara verildi. Aranın ardından soru cevap ile devam eden seminerde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Murat İşivar eğitim ile ilgili, Polis Memuru Nihat Durmaz denetlemelerle ilgili ve Polis Memuru Oktay Onay da bilgilendirme ile ilgili soruları yanıtladı.
 
Haber Merkezi